Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Srcu povezani – Mozartine i djeca Benina

mozartine
PR
Autor
PR članak
06.12.2012.
u 08:58

Lijepa blagdanska priča koja će dotaknuti i Vaše srce...

U sklopu projekta \'Moja ciglica za Afriku\', u četvrtak 20.12. s početkom u 20 sati održati će se božićni koncert zborova Pjevačkog studia Mozartine u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj, a sve sa ciljem da se pomogne malim anđelima iz Afrike (Benin).  

Cilj ovoga projekta, udruge Anđeosko srce, je izgraditi sirotište za djecu u Beninu čija izgradnja je već započela, a čime bi se pomoglo u zbrinjavanju djece koja nemaju roditelja niti osnovnih uvjeta za donekle normalan život.  

Ulaz na koncert  \'U Srcu povezani – Mozartine i djeca Benina\',  na kojemu će nastupiti dječji zborovi Mozartine, Papandopuline i Schubertine, Djevojački zbor Mozartine te vokalni ansambl Ex Mozartine uz pratnju renomiranog hrvatskog pijanista Maria Čopora, biti će slobodan, a svi posjetitelji moći će dati dobrovoljan prilog i na taj način pomoći. Preko 190 djece i mladih pokloniti će svoju pjesmu djeci Benina, a program koncerta je sastavljen od obrada svjetski poznatih i hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama, zatim Straussovih polki, skladbi Benjamina Brittena, Mendelsohna i dr.

Mozartine koje se uvijek rado odazivaju humanitarnim akcijama, te su i same bile organizator njih nekoliko, do sada su ostvarile suradnju sa brojnim domaćim i inozemnim glazbenicima poput  Dionne Warwick, Vanne, Nene Belana, Ive Gamulina Giannija, grupe Vatra, Lane Kos, Dubravke Šeparović, snimile pjesmu i  spot sa Damirom Urbanom, surađivale sa Acoustic Projektom Zagrebačke Filharmonije, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Big bendom, Nikšom Bratošem, Mirom Vidovićem, Mladenom Tarbukom i dr., a odrađena je i dvotjedna turneja u SAD - New York, Newark , New Jersey, te više jednodnevnih gostovanja po drugim hrvatskim gradovima. Početkom sljedeće godine Mozartine idu na turneju u London. 

Pozivamo sve građane da 20.12.2012. budu dio ove božićne priče u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu i poklone svoju \'ciglicu za Afriku\'.  

Rad udruge Anđeosko srce možete pratiti na stranici:  http://www.facebook.com/AndjeoskoSrce

Više o Mozartinama: www.mozartine.hr

http://www.youtube.com/watch?v=xG0yuWTaQKo

http://www.youtube.com/watch?v=kRItoQQ6wb4

Predblagdansko doba je počelo - ulice su zabljesnule božićnim ukrasima, kupuju se pokloni, razmišljamo o tome što pripremiti za Badnju večer, radujemo se svojim bližnjima s kojima ćemo je provesti......  Oni ne razmišljaju o tome.. vesele se kada imaju čašu čiste vode koju mogu podijeliti sa braćom, ili komad kruha sa prijateljima, vesele se kada su zdravi jer se mogu slobodno igrati, veseli su kada im darujemo samo osmijeh – tada znaju da im naše srce govori  \'Niste sami\'.\'

U SRCU POVEZANI – MOZARTINE I DJECA BENINA\' 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?