Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
61. Međunarodni dječji festival

U Šibeniku otvoren festival djeteta, stigli inozemni gosti slijedi i izložba Mersada Berbera

Predstavom "Ono bitno" otvoren 61. Međunarodni dječji festival Šibenik 2021.
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/9
20.06.2021.
u 11:31

Prvu predstavu pod nazivom 'Ono bitno' izveo je akrobatski ansambl Vaiven Circo iz Granade koji je oduševio publiku i kritiku te se pokazao kao odličan izbor za svečano otvorenje. Festival traje do 3. srpnja

Na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku, na najljepšoj renesansnoj pozornici na Jadranu, svečano otvoren 61. Međunarodni dječji festival! Festival su otvorila djeca kazališne radionice Ivana Jelić i zbor Zdravo maleni dok je čast da na ljetnoj pozornici izvedu prvu ovogodišnju predstavu pod nazivom 'Ono bitno' pripadala plesno - akrobatskom ansamblu Vaiven Circo iz Granade koji je oduševio publiku i kritiku te se pokazao kao odličan izbor za svečano otvorenje Festivala koji se u uvjetima pandemije može pohvaliti da je uspio složiti zavidan program i dovesti međunarodne izvođače.

Festival traje do 3. srpnja.  Uključuje preko 100 različitih programa, od predstava i radionica preko vrijednih i važnih izložbi kakve su one Mersada Berbera, Danijela Srdareva, Hrvatskog školskog muzeja pa do uličnog programa i sajma knjiga Monte Librić u okviru obilježavanja Godine čitanja. Sve to na jednom mjestu, u jednom gradu - na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. 

Danas, u nedjelju, 20. lipnja:

12 sati - Studio Galerije sv. Krševan – (NE)vidljivo – izložba likovnih radova učenika osnovnih škola

12.30 sati – Brešanova soba (ex foaje HNK u Šibeniku) - 'U životu je važno da ne skidaš pločice sa zida u kupaonici – in memoriam Mladenu Kušecu', dr. sc. Martina Petranović, teatrologinja, Odsjek za povijest hrvatskog kazališta HAZU, Zagreb.

13 sati – HNK u Šibenik / Civitas Sacra - 'Kostim i/ili skulptura – alternativno od kostima do skulpture, Ika Škomrlj, kostimografkinja i Ivana Bakal, kostimografkinja i vizualna umjetnica.
 
19 sati – Muzej grada Šibenika - 'Tata i kiša Vita / Laboratorio Bestiario,' Danijela Srdarev, akademski  slikar grafičar

19.30  sati – Trg kralja Držislava, El Cric & Zezanimacija

20 sati – Galerija svetog Krševana – 'Allegro Vivace', u suradnji s Fondacijom 'Mersad Berber', Galerijom i MDF-om, Sarajevo – Zagreb

21 sat – Trg Republike Hrvatske – koncert  'Veliki za male – hrvatski autori – posveta Rajku Dujmiću', mladi hrvatski glazbenici pod vodstvom Ante Gele

21.15  sati – Gorica, filmska projekcija, Hrabri mališan 2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije