Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival

U SC-u počinje oproštajno izdanje Žednog uha

wedding
Foto ustupio SC
26.04.2010.
u 16:01

Nastupom bendova Deathproof i High places u zagrebačkom SC-u počeo je festival Žedno uho koji se zbog financijskih udaraca iz Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture nagodinu seli u Šibenik.

Nastupom američkih bendova Deathproof i High places u zagrebačkom SC-u 26. travnja počinje je 11. festival nezavisne glazbe Žedno uho koji se zbog financijskih udaraca iz Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture nagodinu seli u Šibenik. U oproštajno izdanje festivala, unatoč vrlo skromnom budžetu, organizatori predvođeni Matom Škugorom uspjeli su nagurati nekoliko velikih svjetskih imena.

Kao najveća pojedinačna atrakcija ističe se The Wedding Present, britanski bend koji u različitim postavama već 25 godina evoluira zvuke indie rocka. Gledano u globalu, od svih festivalskih dana najzanimljivija je srijeda, kad nastupa Grant Hart iz legendarnih Hüsker Düa, uz snažnu podršku Chucka Propheta i srpskog Goribora. Stilski je najrazličitija današnja večer u kojoj nastupa elektronički "luđak" Dan Deacon, zatim jazzeri Charles Gayle i Han Bennink te na kraju folk rokerica Carla Bozulich s violončelistom Francescom Guerrijem.

Ako je suditi prema najavama, jedino festivalsko razočaranje bit će izostanak elektroničkog dua Matmos, čiju je europsku turneju onemogućila zbrka u zračnom prometu, a bili su najavljeni za četvrtak.

Ključne riječi

Komentara 1

MW
mr. wrong
15:27 04.05.2010.

grupa čijim je nastupom započeo festival zove se DEERHOOF, a grupa \"deathproof\" nažalost ne postoji. je li vam se dopao koncert? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije