Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JGL Muzej farmacije

U proširenoj stvarnosti oživljavaju povijesne osobe, a posjetiteljima se obraća zmija, simbol ljekarništva

26.10.2020.
u 10:35

U Rijeci u suradnji tvrtke Jadran galenski Laboratorij, Muzeja grada Rijeke i Grada Rijeke, otvoren je JGL Muzej farmacije.

Rijetke su ovih dana vijesti o otvaranju novih muzeja, no jedan, JGL Muzej farmacije, otvoren je u Užarskoj ulici u središtu Rijeke. Nastao je u suradnji tvrtke Jadran galenski Laboratorij (JGL), Muzeja grada Rijeke i Grada Rijeke, a riječ je o specijaliziranom muzeju u kojemu je prikazana povijest hrvatskog i svjetskog ljekarništva.

Idejni začetnik muzeja i predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani kazao je da su se izlošci prikupljali 30 godina, a zadatak muzeja je da afirmira ljekarništvo. Muzej se sastoji od 10 cjelina, među kojima su zeleni zid s ljekovitim biljem na ulazu, vremenska lenta s 18 značajnih događaja iz povijesti farmacije, ljekarnički laboratorij, ljekarnička knjižnica, JGL kutak i cjelovita ljekarna iz prve polovice 20. st. Posebna atrakcija je multimedija, tehnologijom proširene stvarnosti oživljavaju se povijesne ličnosti, a posjetiteljima se obraća i 3D zmija kao simbol ljekarništva i 3D ljekarnik Pablo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije