Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar Ulysses

U priči o Chicagu svaka je sličnost s nama nenamjerna

ozren grabarić
arhiva VL
12.07.2011.
u 14:43

Pokretač festivala kaže da im je zbog financijskih teškoća ova sezona najteža, ali prva premijera bit će 22. srpnja – "Cabaret Brecht – zadrživi uspon Artura Uija"

Koncertom Rade Šerbedžije i njegova sastava Zapadni kolodvor otvara se 11 sezona Teatra Ulysses na Malom Brijunu. Jučer je predstavljen program ovogodišnje kazališne sezone koja će u 36 dana ponuditi 25 izvedbi. Sam je Šerbedžija kazao da je ova godina najteža i zbog financijskih teškoća, no da je ekipa Ulyssesa opuštena i odlučna održati teatar na životu. Unatoč slaboj financijskoj potpori Ministarstva kulture i Istarske županije (ukupno oko 140.000 kuna), cijene ulaznica od 150 kuna nisu se godinama mijenjale. Glumci i ostala ekipa teatra rade ove godine za 20 posto manji honorar nego lani. Ovogodišnja je sezona, najavio je Šerbedžija, u znaku Brechta i stava da u drami svijet valja mijenjati, a ne ravnodušno promatrati. Premijera "Cabaret Brecht – zadrživi uspon Artura Uija" bit će 22. srpnja, a slijedi osam izvedbi u srpnju te tri predstave u kolovozu. U naslovnoj ulozi s Ozrenom Grabarićem, redateljica Lenka Udovički odlučila je poigrati se gangsterskim komadom, pričom smještenom u Chicago koja obiluje korupcijom i mafijaškim miljeom.

– Svaka sličnost s današnjom situacijom nenamjerna je i izvan naše kontrole – kaže Udovički i dodaje da se u posljednjih stotinjak godina nisu promijenile metode sprege mafije, korupcije i kapitala. Najavila je značajne scenske intervencije u prostoru tvrđave.

Taj komad nije izvođen za Brechtova života, a ekipa Ulyssesa sama je radila songove. Na Malom Brijunu gostovat će ovog ljeta i beogradski Atelje 212 s djelom “Trst” Miloša Radovića i Jelisavetom Sekom Sablić u jednoj od glavnih uloga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije