Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužni odlazak

U petak na Krematoriju oproštaj od Mirjane Sačer Bobanac

14.01.2021.
u 19:53

Mirjana Sačer Bobanac bila je pjesnikinja i predsjednica Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Štagalj i dugogodišnja zaposlenica zagrebačkog HNK-a

Posljednji ispraćaj pjesnikinje i predsjednice Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Štagalj Mirjane Sačer Bobanac bit će u petak  15. siječnja na zagrebačkom Krematoriju u 13,05 sati. 

Mirjana Sačer Bobanac preminula je u ponedjeljak 11. siječnja u sedamdeset i petoj godini života. Bila je zaposlena na glavnoj porti Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a pisala je i poeziju pa je prije desetak godina objavila zbirku "Mijenjanje krajolika". 

Odlaskom u mirovinu, posvetila se uređenju Štaglja u selu Kostanj nedaleko Vrbovca. Njen Štagalj postao je mjesto čestih susreta raznorodnih umjetnika, kako glazbenih, tako i kazališnih, likovnih i književnih. Mirjana Sačer Bobanac je zajedno sa suprugom Davoronom bila gostoljubiva domaćica koja je s puno entuzijazma dočekivala svoje umjetničke goste na redovitim Susretima u Štaglju. 

Na Susretima u Štaglju nastupali su tako prvaci hrvatske kulture i to Ivanka Boljkovac, Vanja Drach, Vid Balog, Špiro Guberina, Vedran Mlikot, Dragan Despot, Žarko Potočnjak, Zijad Gračić, Nada Abrus, Vitomir Marof, Josip Lešaja...

Među pjesnicima koji su također nastupili u Štaglju bili su i Enes Kišević, Josip Palada, Vladimir Devide... U Štaglju su organizirane izložbe, kazališne predstave, humanitarni projekti. O osebujnim događanjima u Kostanju često su objavljvani tekstovi u tisku, snimani prilozi za radio i televiziju.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije