Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga za van 2.0

U petak čitajte na Trgu Marka Marulića

FEKP
Foto: Promo foto
1/2
17.05.2016.
u 15:41

Programom Knjiga za van 2.0. FEKP najavljuje petnaesto izdanje festivala

Male gradske trenutke koje dijelimo s knjigama i čitanje na otvorenom ove će godine programom Knjiga za van 2.0. promovirati Festival europske kratke priče, već 15 godina jedinstveno mjesto čitanja i razgovora, mjesto gdje priče, autori i čitatelji jedni drugima izlaze ususret.

Druga po redu Knjiga za van održat će se na Trgu Marka Marulića u petak 20. svibnja od 17 do 20 sati. Dođite s knjigom koju trenutno čitate, sami, s prijateljima, ponesite dekicu, otkrijte koje su knjige hrvatski pisci donijeli, sjednite na travu i čitajte.

Pokažite svoje književno znanje!

Znanje iz književnosti i Festivala europske kratke priče provjerite na književnom kvizu koji će početi u 18 sati. Voditelj književnog kviza bit će novinar, scenarist i kratkopričaš Andrija Škare, a suorganizator je KOZa: Kviz općeg znanja. Na kviz se može prijaviti tim od maksimalno četvero članova.

Informacije oko čitanja na otvorenom pratite na Facebook eventu.

Petnaesto izdanje Festivala europske kratke priče, 29. svibnja s početkom u 20 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost, otvorit će nagrađena makedonska autorica Rumena Bužarovska, čije su zbirke priča Osmica i Moj muž objavljene na hrvatskom jeziku, norveški pisac Frode Grytten, koji od 1983. piše romane, kratke priče, poeziju i knjige za djecu te koji je velik uspjeh doživio romanom Pjesma košnice za koji je dobio najveću norvešku književnu nagradu Brageprisen, te László Jakab Orsós, direktor festivala World Voices i javnih programa američkog PEN-a.

Festival europske kratke priče održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu i Osijeku, a posjetit će ga tridesetak vrhunskih kratkopričaša.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije