Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan hrvatskog baleta

U HNK Zagreb besplatno uživajte u čaroliji novog "Orašara"

Foto: arhiva HNK Zagreb
03.11.2019.
u 12:58

U ponedjeljak, 4. studenoga obilježava se Dan hrvatskoga baleta, a  Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otvara svoja vrata ljubiteljima te, za mnoge, najveće i najteže umjetnosti. Publici će, naime, pokazati izabrane plesne scene  novog uprizorenja baleta "Orašar", zbog kojeg u vrijeme adventa pred kazalištem vijugaju veliki redovi zainteresirane publike koja želi kupiti ulaznice za jednu od izvedbi ove slavne baletne božićne bajke, ali i padaju internetski serveri kazališta. 

Novog "Orašara" koreografira i  režira gost iz Rusije, slavni plesač i koreograf Vladimir Malakhov, koji je na istoj sceni već postavio "Labuđe jazero". Publika će tak u ponedjeljak, po točno određenoj satnici,  imati priliku prvi vidjeti dijelove novog baleta čija je premijera zakazana za 29. studenoga. 

Ulaz na slavlje hrvatskog baleta je za sve građane slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta karte za događanje moguće je preuzeti na blagajni kazališta do nedjelje, 3. studenoga ili do popunjenja gledališta, a svaki posjetitelj moći će preuzeti maksimalno dvije karte.

Program počinje u 11.30 sati kada će gledatelji moći vidjeti pripreme za najočekivaniju baletnu izvedbu sezone i to po ovom rasporedu:

11:30 – 12:30 – baletne vježbe s pedagogom Vladimirom Malakhovim

12:30 – 12:45 – stanka

12:45 – 14:00 – odabrane scene iz baleta Orašar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije