Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

U Beču predstavljen dokumentarni film "Matica Hrvatska 2010."

Zorislav Lukić
Pixsell
20.01.2011.
u 14:39

Matičin bečki ogranak na čijem je čelu povjesničar Ivan Filipović vrlo je aktivan, rekao je Zorislav Lukić

– Beč, s kojim je Hrvatska povezana već stoljećima, prva je naša destinacija u Europskoj uniji u kojoj predstavljamo svoj filmski prvijenac – rekao je glavni tajnik Matice hrvatske u Zagrebu Zorislav Lukić na promociji dokumentarnog filma „Matica Hrvatska 2010.“, održanoj u srijedu navečer u Hrvatskom centru u Beču.

Obrazložio je to izuzetno dobrim i srdačnim odnosima s bečkim i gradišćanskim Hrvatima te vrlo angažiranim djelovanjem Matičina bečkog ogranka na čijem je čelu povjesničar Ivan Filipović. Dodao je da će film uskoro biti preveden i na njemački jezik kako bi kulturni djelatnici s njemačkoga govornog područja u Europi, gdje će film biti prikazan, mogli dobiti bolji uvid u hrvatsko kulturno blago i uspostavili suradnju s Maticom hrvatskom.

Lukić je istaknuo da se Matica odlučila, osim u izdavačkoj i znanstvenoj djelatnosti, okušati i na filmskom području, kako bi, između ostalog, privukla što je moguće više mladih poklonika kulture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije