Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Karen Slaughter "Zgodne djevojke"

Tvrdo kuhani krimić koji osjetljive dušice trebaju izbjeći

Foto: Arhiva Znanje
13.12.2017.
u 15:13

Autorica je ovdje prag nasilja podigla na neslućenu razinu, a opisi silovanja, mučenja i ubojstva vrlo su brutalni

Hrvatski čitatelji odavno poznaju – i vole – trilere američke književnice Karin Slaughter. Puno je tu okrutnih ubojstava koja stižu iz najmračnijih dijelova ljudske psihe, brutalnih scena, inspektora koji vode unaprijed izgubljenu bitku s vremenom. Glavni razlog zbog kojeg ova autorica kod nas ima mnoštvo čitatelja u prvom je redu glavni lik njenih romana povezanih u serijal. To je istražitelj Will Trent, nadasve neprilagođen lik koji pred svijetom skriva svoju disleksiju iako mu upravo ona pruža drugačiji pogled na samo mjesto zločina.

No, uz serijal s Trentom, koji autorica još nije završila, ona piše i “samostalne” krimiće. Jedan od njih su i “Zgodne djevojke (Znanje, urednica Bojana Franić, prijevod Mirta Jambrović, 119 kuna) koji je možda i idealan prvi korak za ulazak u njen svijet mračnih i poremećenih ubojica jer ne treba poznavati druge likove i traume kroz koje su oni već prošli, a koje neupitno djeluju na razvoj priče.

Svi glavni motivi Karen Slaughter prisutni su i u ovom romanu: nestaju mlade i privlačne djevojke, a jedna takva (najstarija od tri sestre) nestala je prije punih dvadeset godina. Policija tapka u mraku, tragovi ne postoje niti su ikada pronađena mrtva tijela... Ženi, koja će se naći u središtu priče, srušit će se cijeli svijet.

Kada joj muža pred očima ubiju u (čini se na prvi pogled) običnoj uličnoj pljački, ona počinje otkrivati njegovo drugo lice. Odjednom čitav njen život postaje ogromna laž, a potraga za davno nestalom sestrom vodi kroz najmračniji svijet mazohističke pornografije koja ubija svoje žrtve, a sve kako bi perverznjaci skupo platili svoj užitak pred računalnim ekranom. Upravo zbog te teme autorica je ovdje prag nasilja podigla na neslućenu razinu, a opisi silovanja, mučenja i ubojstva vrlo su brutalni, ovo je “tvrdo kuhani” krimić, nikako nije za osjetljive dušice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije