Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BET ISRAEL

Tužba protiv Iranskog kulturnog centra zbog incidenta na Interliberu

19.11.2008.
u 22:57

Židovska vjerska zajednica Bet Israel podnijet će prijavu Državnom odvjetništvu protiv Iranskog kulturnog centra na čijem se štandu na Interliberu prodavala knjiga “The International Jew” autora Henryja Forda. Najavio je to danas na konferenciji za novinare Ivo Goldstein koji je ustvrdio da je uvod u knjigu, koju su 1997. godine Iranci ponovno tiskali, agresivno antisemitski.

– Radikalni antisemitizam dio je državne politike Irana. Treba se sjetiti izjava iranskog predsjednika Ahmadinejada koji je rekao da će Izrael zgaziti kao gnojni prišt.

Živimo u opasnu vremenu, ne treba biti u strahu, ali treba biti na oprezu i zato Bet Israel ne može ostati miran nego moramo reći što mislimo – rekao je Goldstein.

Da je ta knjiga, nastavio je Goldstein, objavljena kao povijesni dokument s relevantnim povijesnim komentarom, Bet Israel ne bi imao ništa protiv, ali to nije tako.

Rabin Bet Israela Kotel Da-Don rekao je da su ta židovska vjerska zajednica i RH potpisali ugovor kojim će židovski brakovi sklopljeni u sinagogi biti valjani, odnosno da uz vjersko vjenčanje više neće biti potrebno i civilno.

Iz Bet Israela najavili su i da će Vlada i Grad uskoro potaknuti preliminarne razgovore o gradnji sinagoge u Zagrebu.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije