Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. izdanje

Tribeca Film Festival: Retroštih uoči 35 godina ‘Lica s ožiljkom’

Foto: PA/Pixsell
1/4
18.04.2018.
u 09:24

U Beacon Theatreu slavit će se De Palmin klasik, ali i 25 godina ‘Schindlerove liste’. Festival počinje projekcijom filma “Love, Gilda”, a napeto se čekaju “Disobedience”, “Zoe” i “Untogether” kojima se 2019. možda posreći Oscar

Možda jedna od najmirnijih četvrti New Yorka, postaje najživlja u trenutku kada se 18. travnja otvori 17. Tribeca Film Festival, koji je nakon terorističkog napada na Blizance 2002. osnovao Robert De Niro zajedno s Jane Rosenthal i Craigom Hattkofom, sa željom da vrati život u donji dio Manhattana.

S godišnjom zaradom od oko 600 milijuna dolara, Tribeca je jedan od uspješnijih svjetskih festivala, a na njemu se premijerno prikazuju filmovi koje kasnije Akademija nominira za Oscara. Festival otvara film “Love, Gilda” o američkoj komičarki i glumici Gildi Susan Radner, poznatoj po komičnim likovima koje je odigrala u skečevima showa “Saturday Night Live”. Događanja su raštrkana na nekoliko lokacija od Chelseae do Tribece plus specijalni događaji u Beacon Theatreu na Upper West Sideu. Ondje se održavaju najekskluzivnije stvari poput 25. obljetnice filma “Schindlerova lista”, gdje će se nakon prikazivanja održati razgovor redatelja Stevena Spielberga i glumaca Liama Neesona, Bena Kingsleya i drugih. Još važnija obljetnica je 35 godina De Palmina “Lica s ožiljkom”, sa zvijezdama Michelle Pfeiffer i Alom Pacinom, gdje će se nakon filma svi pojaviti pred publikom. Toliko o tome da se Al Pacino i Robert De Niro ne podnose: upravo zajedno glume i u “Ircu” Martina Scorsesea, a lani su dijelili pozornicu u povodu 45. godišnjice snimanja “Kuma 2”.

Osim filmova i dokumentaraca, održavaju se i zanimljive tribine, prezentacije novih tehnologija, a sve više jača i popularnost televizijskog programa: Antonio Banderas glumi Picassa u National Geographic serijalu “Genijalac”, nekadašnja tinejdžerska zvijezda Ralph Macchio proslavljen kao Karate Kid ponovo će pokazati svoje borilačke vještine u web komičnom serijalu “Cobra Kai”, a zvijezde Ewan Rachel Wood, Thandie Newton i James Marsden promovirat će novu sezonu HBO-ova “Westworld”. Među zanimljivijim sadržajima je Tribeca Talk, gdje slavni intervjuiraju jedni druge ili publici pričaju o svom životu, a najavljen je Bradley Cooper u razgovoru s Robertom De Nirom, Jamieom Foxxom, Spikeom Leejem, Edwardom Burnsom, Alecom Baldwinom i Sarom Jessicom Parker.

Upravo ta glumica predvodi zvjezdanu ekipu filma “Plava noć” Fabiena Constanta, a na premijeri će uz nju biti i Taylor Kinney, Jacqueline Bisset, Renee Zellweger… Od poznatih koji će se pojaviti na crvenom tepihu najavljeni su i Ewan McGregor u filmu “Zoe”, Ethan Hawke i Noomi Rapace u “Stockholmu”, Jamie Dornan i Jennifer Grey u “Untogether”, Sam Rockwell, Jennifer Beals i Steve Buscemi u retrospektivi filma “The Soup”, Rachel Weisz u “Disobedienceu”... Među slavnima koji će se pridružiti glumačkoj sviti su i reper Jay-Z, jedan od producenata dokumentarnog serijala “Rest In Power: The Trayvon Martin Story”, urednica Voguea Anna Wintour na premijeri dokumentarca o svom prijatelju, modnom novinaru i uredniku Andreu Leonu Talleyu, supermodel Christy Turlington, kao i poznata glazbenica i spisateljica Patti Smith, koja će sa svojim sastavom nastupiti nakon prikazivanja dokumentarca “Horses” snimljenog prije 40 godina tijekom nastupa u Los Angelesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije