Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački anđeli®

Tri im je godina tek, slave 100-ti, a još su i zlatni!

Zagrebački anđeli®
Foto: Promo
1/4
08.11.2018.
u 10:29

Umjetnički voditelj i dirigent zbora Zagrebački anđeli® je Vitomir Ivanjek - Vito, renomirani pijanist, skladatelj, dirigent i crkveni orguljaš koji osniva i vodi mnoge zborove - crkvene, dječje, muške, ženske i mješovite, te surađuje i korepetira osnovnoškolske zborove na natjecanjima

Iako ovaj dječji zbor postoji tek malo više od tri godine, u nedjelju, 04.11.2018. oko 100 članova zbora nastupilo je u revijalnom a članovi školskog uzrasta i u natjecateljskom dijelu programa Festivala zborova koji se već tradicionalno održava u maloj dvorani Lisinski u organizaciji Festivala glazbe Zagreb i CKIM-a. Članovi zbora koje čine djeca od 4 do 14 godina, bili su osobito uzbuđeni jer im je ovo bio 100-ti nastup! A ima li išta ljepše od toga da se upravo na 100-tom nastupu zbor okruni još jednim zlatom? Zagrebačkim anđelima® je upravo to pošlo za rukom - pobijedili su na ovom Natjecanju i tako su ovi mali, a veliki pjevači presretni zaokružili svoj jubilarni nastup!

Foto: Promo

U ovom kratkom roku zbor je okupio oko 100 a prateća grupa ritmike još 30-tak članova. Članovi Zagrebačkih anđela® marljivo vježbaju za svoje nastupe na zagrebačkoj Trešnjevci, Jarunu i Maksimiru. Nastupaju na velikim i malim pozornicama poput Muzeja suvremene umjetnosti, kazališta Komedija i Krempuh, koncerata i natjecanja u maloj i velikoj dvorani Lisinski, na Muzičkoj akademiji, Božiću u Ciboni, uživo u programu HRT-a i na radio stanicama, na Festivalu zborova u Ivanićgradu,u dvorcu Oršić, na uličnom festivalu Cest is d'best, Fuliranju, Adventu u Zagrebu, eventima poput Dana planeta Zemlja te EU tjedna mobilnosti, Dječjoj zborijadi, Mary's meals, te brojnim drugim događanjima i humanitarnim akcijama.

Osim u Zagrebu, zbor je nastupio u Labinu, Jadranovu, Crikvenici, Donjoj i Gornjoj Stubici, Samoboru, Gorskom kotaru, Ivanićgradu te austrijskom Salzburgu. U svom radu surađuju s drugim glazbenicima, plesačima, udrugama, dječjim zborovima, te kulturnim ustanovama.

Iza uspjeha ovog zbora marljivi je rad njegovih članova i umjetničkog voditelja Vitomira Ivanjeka te njegovih suradnika akademske glazbenice Ines Ivanjek, plesne pedagoginje Sanje Hrgetić te Mie Crnčić.

Foto: Promo

Umjetnički voditelj i dirigent zbora Zagrebački anđeli® je Vitomir Ivanjek - Vito, renomirani pijanist, skladatelj, dirigent i crkveni orguljaš koji osniva i vodi mnoge zborove - crkvene, dječje, muške, ženske i mješovite, te surađuje i korepetira osnovnoškolske zborove na natjecanjima. Kao voditelj Zagrebačkih anđela® od samog početka njeguje dječji izričaj i tradicionalnu dječju pjesmu, te mu je glavna misao-vodilja da se djeci da dječje i da budu - djeca!

Uz ovo zlato, zbor je do sada osvojio nekoliko priznanja za svoj rad a najponosniji su na dvije Zlatne diplome osvojene na Festivalu glazbe te prvo mjesto na Festivalu zborova u Ivanićgradu. Prije godinu dana Zagrebački anđeli® izdali su su svoj prvi CD Svi glasovi našeg zbora te u svibnju ove godine održali i svoj prvi veliki samostalni koncert u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski. Slijedi im gostovanje u Salzburgu, koncert u MSU i nekoliko gostovanja na adventskim i božićnim koncertima u dvorani V. Lisinski!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije