Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOLLYWOODSKO PLEMSTVO

Treći nastavak 'Sumraka' režirat će – Drew Barrymore?

02.03.2009.
u 12:37

Popularna glumica nedavno se upustila i u režiju. Naime, upravo je završila svoj debitantski film, komediju "Whip It!" s Ellen Page. Dotično iskustvo moglo bi joj dobro doći, jer je jedna od kandidata koje Summit Entertainment ima u vidu za režiranje trećeg nastavka popularne vampirske sage po romanima Stephenie Meyer.

Naime, nakon što je redateljica prvog dijela Catherine Hardwicke odbila režirati drugi dio zbog prekratkih rokova za scenarističku adaptaciju knjige i rad na filmu, Summit Entertainment angažirali su Chrisa Weitza. Kako pokušavaju što više filmova izbaciti na tržište dok još traje masovna histerija uglavnom predtinejdžerskih curica za junacima koje je Stephenie Meyer smislila, potreban im je i treći redatelj, jer bi se treći nastavak "Pomrčina" trebao početi snimati dok Weisz još bude angažiran na postprodukciji drugog.

Afirmirana glumica i producentica, a odsad i redateljica Drew Barrymore najmlađi je izdanak slavne američke glumačke obitelji Barrymore; njezin djed bio je John Barrymore (), nazivan "najvećim glumcem svoje generacije", a ni Johnov brat Lionel nije bio ništa manje slavan. Drew glumi od treće godine, a stiče slavu već svojom drugom ulogom s pet godina, kao Gertie u Spilebergovu "E.T.-u". Nakon burnog djetinjstva i zloupotrebe brojnih supstancija (propušula s devet godina, propila se s jedanaest, konzumirala marihuanu sa 12, a kokain sa 13), nekadašnja dječja zvijezda uspjela se očistiti i sabrati, te nanizati brojne uspjele uloge na filmu (zadnja nedavno u "Njemu baš i nije stalo"), da bi se nakon producentskog okušala i u redateljskom radu.

Hoće li baš ona biti odabrana da režira Roberta Pattinsona, Kirsten Stewart i ostatak ekipe, i koliko će se dobro snaći s pričom u kojoj tinejdžeri kreću na faks, vampiri i vukodlaci se skupa bore protiv drugih vampira, a Bella konačno shvaća da ne može bez Edwarda, vidjet ćemo; premijera filma je već najavljena za 30. lipanj 2010.

Ukoliko se to dogodi, Barrymore neće biti jedina od "hollywoodskog plemstva" koja se dala na priče o krvopijama; po također popularnoj seriji knjiga "Vampirski dnevnici" u pripremi je TV-serija, u kojoj će jednu od uloga igrati Steven R. McQueen, unuk slavnog Stevea McQueena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije