Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje nove drame

Tomislav Zajec osvojio prvu nagradu Marin Držić

tomislav zajec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
27.03.2015.
u 15:34

Tekst “Ono što nedostaje” donio mu je 40.000 kn

Prvu nagradu na natječaju Marin Držić za novo dramsko djelo vrijednu 40.000 kuna dobio je Tomislav Zajec za „Ono što nedostaje“. Drugu nagradu vrijednu 30.000 kuna dobila je Ružica Aščić za „Košnice“. Treću nagradu vrijednu 20.000 kuna ravnopravno djele Denis i Anita Peričić za dramu „Hiperborealni konj“ i Ivan Vidić za „Noćni život“.

O nagradama je odlučivalo stručno povjerenstvo Ministarstva kulture u kojem su ove godine bili Helena Sablić-Tomić, Jelena Miholjević i Mario Kovač. Oni su pohvalili i preporučili za izvođenje i rukopise Elvisa Bošnjaka „Kašeta brokava“, Nina Škrabea „U Plavom podrumu“ i Beatrice Kurbel „Pravi igrač“.  

>> Tomislav Zajec predstavlja knjigu o pisanju za kazalište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije