Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukoričene kolumne

Točka na i Igora Flaka za one koji (ne) vole nogomet

flak
21.12.2009.
u 14:15

Ako žena teoretski zna što je zaleđe i zna da je Hajduk 1966. u posljednjoj sekundi ostao u prvoj ligi, ima ili dobrog učitelja ili dobru knjigu u rukama.

Ako žena koja teoretski zna što je zaleđe, ali ga baš nikada ne vidi na nogometnom terenu, sada suvereno barata pojmovima poput “Dudek iz Čemehovca” i zna da je Hajduk 1966. u posljednjoj sekundi ostao u prvoj ligi, ima ili dobrog učitelja ili dobru knjigu u rukama.

 Nije mi kolega Igor Flak učitelj, jer mu se davnih dana, kada sam pisala Nogometni dnevnik samostalne žene, nisam usudila ni prići s pitanjima kojima sam uništavala tadašnjeg urednika sporta.

Flak je u Večernjaku oduvijek sinonim za sve znanje o nogometu, neprijeporni autoritet. Baš zato, priznajem, nisam čitateljica njegovih kolumni, jer, ruku na srce, normalnoj je ženi nogomet jedna od najdosadnijih stvari na svijetu.

To više me iznenadila njegova knjiga kolumni, jer nogometu među koricama nisam odoljela. Flak o nogometu piše znalački, ali nevjerojatno zabavno. Nick Hornby mu sa svojom “Nogometnom groznicom” nije ni do koljena, a dio tajne svakako leži u činjenici što je, koliko god savršen, otočni nogomet ipak lišen mnogih teških peripetija i pitoresknih likova koji se punokrvnom novinarskom peru nude na pladnju hrvatskog loptanja.

 Uz to, Flak je i pravi gradski dečko (čitajte: zagrebački) u čijoj glavi, nakon važne pobjede u Londonu, odjekuje “Perfect Day” Loua Reeda i kojem, nimalo slučajno, početak knjige krase Štulićevi stihovi o “lutkama na koncu”. Ili kao što je u predgovoru napisao Gordan Nuhanović, više nema poezije u nogometu, a oni koji o njemu najviše znaju lišeni su svih iluzija. Kod Igora još ima poezije za nogomet i zato: ima novu čitateljicu, a njegovu će knjigu “Na-Šti-Ma-Či” (izdavač Konzor, urednik Milan Šarac, cijena 95 kn) voljeti i oni koji ne vole nogomet.

Ključne riječi

Komentara 12

JM
ja-ma
14:33 21.12.2009.

O.K!Pratim nogomet i sav sport općenito,no nogomet mi je među omiljenijima.Želi li autorica ovoga članka reći da sam nenormalna?!Suprotno tomu želi li reći da moj suprug koji ne voli nogomet kao ni sport općenito(na moju preveliku žalost!) nije normalan muškarac?Novinari bi trebali paziti što pišu!

JM
ja-ma
14:36 21.12.2009.

Btw,Flak je dosadan k\'o proljev i njegove tekstove zaobilazim u širokom luku,a ovo sam otvorila jer me je zaintetresiralo zašto je na naslovnici.

OB
-obrisani-
14:31 21.12.2009.

Ovako, registrirao sam se na vecernji.hr samo zbog ovog teksta. \'Hornby nije do koljena Flaku!?\' mila majko AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGHHHHH...wtf, ode moja profesija u k.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije