Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC, BIVŠA ILI...

Tko će primiti nagrade uime Heatha Ledgera?

16.12.2008.
u 17:33

Za ulogu Jokera u "Vitezu tame" prerano preminuli Heath Ledger nominiran je za Zlatni globus, a vjerojatno će biti i nominiran za Oskara za sporednu ulogu. Lako je moguće da dobije i jednu ili obje te nagrade, što organizatorima dodjele predstavlja mali problem – koga pozvati da umjesto pokojnog Heatha primi kip?

Posljednji put kad se tako nešto dogodilo u glumačkim kategorijama Oscara je 1976. za ulogu u filmu "TV-mreža" umjesto Petera Fincha prihvatila njegova udovica Eletha Finch. A zadnji postumni dobitnik Conrad L. Hall (kojem je to bio treći Oscar) na dodjeli je bio prisutan imenom i prezimenom – njegova Oscara za kameru u "Putu do uništenja" primio je njegov sin Conrad Hall mlađi, i sam nagrađivani kamerman.

Nagradu za Heatha vrlo rado bi primio njegov otac Kim, koji je prošli tjedan uime svog sina primio australsku filmsku nagradu, ali organizatori dodjele rado bi vidjeli nekog fotogeničnijeg, kao što je glumica Michelle Williams koja bi po njihovoj zamisli nagradu primila uime svoje i Heathove kćeri Matilde Rose. No, Michelle nije bila Heathova supruga – ne samo da nisu bili vjenčani, nego su i prekinuli četiri mjeseca prije njegove smrti – i već je izjavila da nema namjeru prisustvovati nijednoj od te dvije dodjele.

Mogući izbor su redatelj Christopher Nolan ili glavni glumac Christian Bale, koji su blisko surađivali s Ledgerom u filmu za koji je moniniran, a neki nekonvencionalni blogeri predlažu neočekivan ali ne i nelogičan izbor - čovjeka čijeg Jokera je Heath svojom ulogom zasjenio, Jacka Nicholsona. Ne samo da je on naviknut na Zlatne globuse i Oskare (dobitnik je šest Globusa i tri Oskara), nego bi i politika otvorenog bara na dodjeli Globusa značila da Nicholson teško da će trijezan izaći na pozornicu, pa eto atraktivnog trenutka na dodjeli; kako bi Heath kao Joker rekao, "zašto tako ozbiljno?"...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije