Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJITE ULAZNICE

TIT ANDRONIK – Najbolji Shakespeare u gradu!

TIT ANDRONIK
Foto: Marko Ercegović/ZKM
08.05.2018.
u 16:58

Iskoristite priliku i osvojite ulaznice za ovu vrhunsku i bezvremensku predstavu jednog od najvećih autora u povijesti književnosti!

Ovog vikenda u ZKM-u pogledajte hit-komad "Tit Andronik" u režiji Igora Vuka Torbice, u kojem surovi rimski vojskovođa (Sreten Mokrović kao Tit Andronik) tretira svu svoju djecu kao omanju vojsku. Lekcije iz humanizma i lekcije o ljubavi ni do danas nisu naučene.

Shakespeare je uvijek zanimljiv jer piše o nama, o duboko ljudskim htijenjima i strastima. Zato i jest toliko popularan. Bijedu, mržnju ili zlo nikada nećemo iskorijeniti, ali nas to ne amnestira od potrebe da se stalno borimo protiv tih zala. "Tit Andronik" postao je kanonski Shakespeareov tekst tek nakon dvaju svjetskih ratova kada smo prihvatili da je tragedija duboko utisnuta u grotesku, kao i groteska u tragediju. Užas nema samo lice svečane žalosti nego i smiješne nagrdnosti. Pesimistično, realno i vrlo izazovno.

Redatelj: Igor Vuk Torbica

U predstavi glume: Sreten Mokrović, Katarina Bistrović Darvaš, Rakan Rushaidat, Mia Biondić, Petar Leventić, Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Jasmin Telalović, Robert Budak, Milivoj Beader.

Režija i montaža videa: Lovro Mrđen, snimatelj: Matej Subotić
 

Vecernji.hr za svoje je čitatelje ovom prilikom osigurao 4x2 ulaznice za predstave 11., 12. i 13. svibnja ove godine.

Sve što trebate napraviti jest odgovoriti na nagradno pitanje i četvero najkreativnijih osvojit će po dvije ulaznice.

Natječaj traje do četvrtka, 10. svibnja 2018. godine u 12 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo 24 sata nakon objave natječaja.

Sretni dobitnici su:

  1. Tajana Pran, Zagreb

  2. Filip Vusić, Ivanec

  3. Marina Marić, Zagreb

  4. Lea Ivana Martić, Zagreb

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije