Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKA PRIČA
Povratak na članak

Tik-tak

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora

Komentari 2

SM
stari_mačak
11:06 06.01.2019.

I što sada napisati? Način pripovijedanja i stil, izvrstan. Priča? Bez ikakve logike. Nije jasno zbog čega svaki stan koji gospodin Samet iznajmi ima hrpetinu analognih satova po zidovima. Nije jasno ni kako se dogodilo da i u novom stanu kojeg je kupio postoji sva ta sila satova („Prije večeri je sve satove prijašnjih vlasnika stana bacio na otpad i zamijenio ih digitalnim satovima.“). Ako su vlasnici emotivno vezani za satove (obiteljsko nasljeđe) zašto su ih uopće ostavili po zidovima nakon prodaje stana? A kraj priče? Pa u redu, gospodin Samet je doživio infarkt. Je li sve samo sanjao? Je li završio u bolnici? Je li se probudio negdje na nebu? To zna samo pisac priče. Ideja autora je vjerojatno bila dobra, ali je nije znao tekstualno realizirati. Sportski, rekli bismo – loša realizacija, bez zabijenog gola.

VL
GO
goran2hr
15:13 06.01.2019.

Mislio sam napisati da je priča odlična i da je Amir ušao u "Zonu sumraka", kad ono, umjesto velikog finala, bezvezan nedovršeni završetak. Možda se stvar spasi, kada iduće godine stigne nastavak "Tik-tak II" - Amir uzvraća udarac!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.