Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki uspjeh

"Tereza37" ima međunarodnu premijeru na poznatom festivalu u Varšavi

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
28.09.2020.
u 11:22

Dugometražni igrani film redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić, "Tereza37", svoju će međunarodnu premijeru imati u sklopu programa 'Otkrića' na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, koji će se održati od 9. do 18. listopada.

U središtu filma je 37-godišnja Tereza koja živi u Splitu sa suprugom, pokušava dobiti dijete, no svaki pokušaj završava pobačajem. Postaje malodušna, a njezinom stanju ne doprinosi ni sve veći pritisak okoline. Zato počne preispitivati svoj brak, obitelj, prijatelje, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život. U glavnoj ulozi je Lana Barić koja je za film napisala i scenarij.

Film je na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu trijumfirao sa šest Zlatnih arena, uključujući i Veliku Zlatnu arenu za najbolji film.

Glume još Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković i Goran Bogdan.

Nedavno je selektiran u natjecateljski program festivala Mostra de València – Cinema del Mediterrani, koji se u španjolskoj Valènciji održava od 22. listopada do 1. studenog.

Međunarodni filmski festival u Varšavi u kategoriji je s festivalima poput Berlinalea, Cannesa, San Sebastiana, Karlovym Varyma. Ovogodišnje izdanje otvara talijansko-britansko-belgijski film "The Book of Vision" redatelja Carla S. Hintermanna, a zatvara ga ruski "Dear Comrades" Andreia Konchalovskog.

Na tom najvažnijem poljskom filmskom festivalu prikazat će se i kratkometražni animirani film "Jež Bodljikavko" Tihonija Brčića, u vikend programu posvećenom obiteljskim naslovima, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

"Jež Bodljikavko",nastao u produkciji Zagreb Filma, priča je o vrijednom ježu koji vodi pučku kuhinju za potrebitu zajednicu, no jedne zimske noći sva hrana nestane. Brčić uz režiju potpisuje scenarij, kompoziting i dizajn.

Svjetsku premijeru imao je u srpnju, na Međunarodnom festivalu filma za djecu Seoul Guro u Južnoj Koreji, a hrvatsku u Šibeniku, na Međunarodnom festivalu animacije Supertoon.

Od tada je selektiran u programe mnogih svjetskih i domaćih festivala poput Dana hrvatskog filma, Betina Film Festivala, Motovun Film Festivala, Međunarodnog festivala animiranog filma u Hirošimi i mnogih drugih.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije