Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Tena Štivičić i Ivana Sajko u potrazi za prilikom na Broadwayu

tena štivičić
arhivska fotografija
10.05.2010.
u 13:15

Organizatori prve hrvatsko-američke dramske razmjene su Ivan Talijančić i Jasen Boko, a gosti iz Amerike u Zagreb stižu krajem godine.

„Novi glasovi u hrvatskoj drami“ naziv je programa kojim će se američkoj javnosti i stručnim kulturnim krugovima u New Yorku prvi put, 13. svibnja, predstaviti suvremena hrvatska drama.

 - U poznatom newyorškom centru Martin E. Segal Theater predstavit ćemo događanja u novijim hrvatskim dramskim djelima, a gosti programa su Tena Štivičić i Ivana Sajko, dok će multimedijalno predavanje o suvremenom hrvatskom kazalištu i drami održati Jasen Boko - najavio je za Večernji list Ivan Talijančić, koji desetak godina živi u New Yorku gdje predaje na prestižnom Sveučilištu Columbia na kojem je magistrirao režiju.

 Američki glumci čitat će dijelove iz nove drame „Invisible“ Tene Štivičić te iz „Žene bombe“ Ivane Sajko, a bit će prikazani i kraći isječci iz međunarodnih produkcija nastalih po tekstovima mladih hrvatskih književnica. Boko će govoriti o situaciji u hrvatskim kazalištima, o novim glasovima u hrvatskom dramskom pismu te predstaviti radove Štivičić i Sajko igrane u zemlji i inozemstvu.

 Večer u Martin E. Segal Theateru i susreti hrvatskih autorica s newyorškom kazališnom scenom, agentima i producentima, te upoznavanje američke kulturne javnosti s događanjima u hrvatskoj suvremenoj drami prvi je dio programa. U drugom dijelu kulturne razmjene, koji će se održati u Zagrebu krajem godine, newyorški dramatičari mlađe generacije Caridad Svich i Robert Quillen Camp predstavit će hrvatskim kulturnim krugovima i kazalištima suvremenu newyoršku i američku scenu.

 Prvu hrvatsko-američku dramsku razmjenu kojoj je svrha promicati hrvatsku dramu u Americi, ali i suvremenu američku u Hrvatskoj, osmislili su i realizirali Ivan Talijančić i Jasen Boko, a glavni pokrovitelj je Ministarstvo kulture RH. Program su pomogli i Ured za kulturu grada Zagreba, Hrvatski centar ITI-ja, FACE Croatia i Doors Art Zaklada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije