Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvije crte plavo

Teatar Exit priprema predstavu za mlade o maloljetničkoj trudnoći

Foto: Teatar Exit
1/3
22.09.2018.
u 14:57

Predstava “Dvije crte plavo” nastala je po romanu Rosie Kugli, u dramatizaciji i režiji Frane Marije Vranković, u koprodukciji triju kazališta

Djeca koja vole ići u kazalište u svojim životima imaju jednu ozbiljnu “rupu”. Naime, kad prerastu kazališne bajke i predstave za djecu, a još nisu dorasli do, primjerice, Gavelle, jednostavno više nemaju što gledati.

Predstave za najmlađe ih ne zanimaju, one za odrasle još i manje, a domaća kazališta uglavnom im ne nude ništa što bi se ticalo njihova života. Tu će situaciju već sljedeći tjedan donekle ispraviti Teatar Exit, i to predstavom za mlade koja se bavi izuzetno važnom temom – maloljetničkim trudnoćama i odgovornim spolnim ponašanjem.

Predstava “Dvije crte plavo”, čija je premijera u Exitu u četvrtak 27. rujna u 19 sati, namijenjena je učenicima završnih razreda osnovne škole i srednjoškolcima, ali i njihovim roditeljima, učiteljima, pedagozima... Nastala je kako bi se djeca u kazalištu navela na to da ozbiljnije razmisle o odgovornom spolnom ponašanju jer “Dvije crte plavo” sasvim otvoreno progovara o problematici maloljetničkih trudnoća. U centru je priče tinejdžerice Vita pred kojom je, nakon što dozna da je trudna, odluka koja će joj zauvijek promijeniti život.

Predstava je nastala u koprodukciji triju kazališta: Teatra Puna kuća, Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak, i to po motivima iz istoimenog romana Rosie Kugli. Dramaturginja i redateljica je Frana Marija Vranković, a glume Sara Moser (tinejdžerica Vita) i Svetlana Patafta. Autor glazbe je Lazar Novkov, a kostimografkinja Anamarija Filipović Srhoj.


 

Nakon svake izvedbe mlada publika pozvana je na razgovor koji će voditi psihologinje Silvija Stanić i Marina Trbus iz Udruge roditelja “Korak po korak” iza kojih je dugogodišnje iskustvo rada na prevenciji rizičnog spolnog ponašanja mladih te pružanja pomoći maloljetnim i mladim roditeljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije