Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORD

Svećenikova djeca najgledaniji domaći film u 21. stoljeću

Svećenikova djeca, r. Vinko Brešan
arhiva VL
18.02.2013.
u 11:10

Nadmašio je ukupan broj gledatelja dosadašnjeg rekordera, komedije „Što je muškarac bez brkova“ redatelja Hrvoja Hribara iz 2006. godine

Zaključno s nedjeljom, 17. veljače film Vinka Brešana „Svećenikova djeca“ koji je realiziran u produkciji Interfilma sveukupno je u hrvatskim kinima dosad vidjelo 155.139 gledatelja, čime je postao najgledaniji domaći igrani film u 21. stoljeću. Ovim rezultatom film „Svećenikova djeca“ nadmašio je ukupan broj gledatelja dosadašnjeg rekordera, komedije „Što je muškarac bez brkova“ redatelja Hrvoja Hribara iz 2006. godine.

Najgledaniji hrvatski igrani film od osamostaljenja je komedija „Kako je počeo rat na mom otoku“ (342.000 gledatelja) istog redatelja iz 1996. godine.

Film „Svećenikova djeca“ u hrvatskim se kinima počeo prikazivati 3. siječnja 2013. godine. Već u prvom vikendu oborio je rekord gledanosti uz 33.759 gledatelja te tako ostvario  najuspješnije kino otvaranje hrvatskog filma od osamostaljenja.

Redatelj filma Vinko Brešan ovim je uspjehom postao prvi hrvatski redatelj čija su tri filma postigla brojku gledanosti veću od 100 tisuća. Komediju „Maršal“ iz 1999. gledalo je 100.908 gledatelja. 

Komentara 1

JB
jb
21:06 20.02.2013.

Film je jednostavno Primitivan. Mnogi idu Film gledati radi "Titla" Zamislite taj Fim te ljudi proglasava glupima. Fim je bez sadrzaja , glavna stvar je "PREZEVATIV" i kako da nenapravim dite a imam SEX ili kako da napravim dite? FilmFilm je bez Stofa , kao da bi obukal odjelo od Plastike...................... tako dobre kvalitete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije