Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikazivat će hitove

Svečano otvoren 13. Vukovar film festival, donosi svjetsku kremu

Vukovar film festival
Foto: Branimir Bradarić
1/5
04.07.2019.
u 23:17

Tijekom četiri festivalska dana u Vukovaru će na šest lokacija biti prikazano niz dokumentarnih, kratkometražnih i dugometražnih filmova među kojima su i pobjednici festivala u Berlinu i Cannesu.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorio je večeras 13. Vukovar film festival koji se održava do nedjelje 7. srpnja. Tijekom četiri festivalska dana u Vukovaru će na šest lokacija biti prikazano niz dokumentarnih, kratkometražnih i dugometražnih filmova među kojima su i pobjednici festivala u Berlinu i Cannesu.

- Vukovar film festival je vrhunski kulturni događaj koji u pozitivnom smislu utječe na kulturni identitet i razvoj Vukovara. U ovih četiri dana Vukovar će biti središte filmske umjetnosti ne samo u Hrvatskoj nego i šire, rekao je Penava.

Direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić istakao je kako i ovogodišnji vukovarski festival, kao i oni prošli, donosi svjetsku filmsku kremu.

Foto: Branimir Bradarić

- Prikazujemo više od deset filmova koji su se ove godine natjecali na dva najveća filmska festivala, u Cannesu i Berlinu, a čak devet filmova osvojilo je neke od nagrada uključujući dobitnike Zlatne palme i Zlatnog medvjeda. U proteklih 13 godina trajanja festivala prikazali smo više od 1.000 vrhunskih filmova i ugostili isto toliko filmskih umjetnika, a filmove je gledalo više od 350.000 posjetitelja, rekao je Rakonić.

Kako je ranije navedeno u programima dugometražnih i kratkometražnih igranih filmova Vukovar film festivala bit će prikazano po šest filmskih ostvarenja, a u kategoriji dokumentarnog filma sedam filmova. Najbolja filmska ostvarenja dobiti će i prigodne nagrade nazvane Zlatni šlep i to za najbolji dugometražni, kratkometražni i za najbolji dokumentarni film. Odluku o najboljim filmovima donijet će stručno povjerenstvo kojega čine  novinarka i redateljica Jasna Nanut, producent Miodrag Sila te bivši urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije