Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADE NADE KLASIČNE GLAZBE:

Svečani koncert pobjednika 6. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo
Foto: Damil Kalogjera
25.10.2017.
u 12:08

Prvonagrađeni mladi glazbeni umjetnici predstavit će se publici na Svečanom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Mo. Uroša Lajovica. Koncert će se održati u četvrtak, 26. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, uz izravan televizijski i radijski prijenos.

U nastojanju da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj pruži što više profesionalnih mogućnosti te da ih se uputi u složenost i konkurentnost svjetske glazbene scene, 2012. godine pokrenut je projekt sveobuhvatnog natjecanja mladih glazbenika te time Natjecanje Papandopulo postaje najkvalitetnija platforma u Hrvatskoj na kojoj se mladi glazbeni umjetnici pripremaju za velika međunarodna natjecanja.

Na ovogodišnjem, šestom po redu, Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo glazbenici su se natjecali u kategorijama glasovir, solo pjevanje, rog, truba, trombon i tuba. Nakon dva izlučna kruga i finala, žiri je odabrao najbolje, a ove godine će njih četvero imati čast nastupiti na solističkom koncertu u zagrebačkom hramu glazbe, Dvorani Lisinski.

I ovogodišnji kandidati su pokazali iznimno visok stupanj pripremljenosti, muzikalnosti i samopouzdanja pa pred žirijem nije bio nimalo lak zadatak odabrati najbolje mlade umjetnike koji će biti hrvatski glazbeni predstavnici u svijetu i nadamo se vrlo skoro gosti najvećih svjetskih pozornica.

Ove godine prvonagrađeni su dvojica mladih glazbenih virtuoza iz Međimurja, trombonist Ivan Mučić i trubač Luka Buljan, dvadesetogodišnje čudo od djeteta iz Rijeke, pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar te jedina dama među njima, talentirana sopranistica iz Zagreba, Darija Auguštan.
Mladi glazbenici na koncertu će izvesti djela D. Bourgeoisa, A. Dvořáka, V. Bellinija, I. Kuljerića i F. Liszta.

Pridružite nam se na koncertu i upoznajte mlade zvijezde koje dolaze u četvrtak, 26. listopada, a ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti na blagajni KD Vatroslava Lisinskog.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije