Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera

Sve je bio dobar san redatelja Branka Ištvančića u Kinu Europa

sve je bio samo dobar san
Foto: PR FOTO
1/4
15.02.2016.
u 15:37

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac “Sve je bio dobar san” proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj

Dugoiščekivana premijera dokumentarnog filma "Sve je bio dobar san" (Le Frenchie de Vukowar) redatelja Branka Ištvančića održat će se u kinu Europa, Varšavska 3, u ovu srijedu 17. veljače 2016. s početkom u 19 sati.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac “Sve je bio dobar san” proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala. 

Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište. Sa svojim drugim sinom Paulom odlazi u Vukovar u potragu za istinom o posljednjim danima života njezina sina kojeg su tzv. JNA i srpske paravojne jedinice izvukle iz hangara na Ovčari i pogubile. Film koji na posve drugačiji način progovara o Domovinskom ratu.

U filmu se pojavljuje očevidac mučenja Dragutin Berghofer - Beli, pukovnik Ivan Grujić koji forenzički analizira posmrtne ostatke nepoznatih osoba ubijenih za vrijeme Domovinskoga rata, Josip Račić koji je s Jean-Michelom ležao u razorenoj vukovarskoj bolnici, doktorica Vesna Bosanac i drugi.

Film je rađen u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik, i Udruge Artizana iz Zagreba.

Premijeri 90-minutnog filma “Sve je bio dobar san” prisustvovat će i ekipa samog dokumentarca, kao i njegova glavna protagonistica, Lyliane Fournier.

Ekipa filma

redatelj Branko Ištvančić

scenaristi Branko Ištvančić i Silvio Mirošničenko

snimatelji Robert Krivec, Tomo Sabljić, Darko Krakar, Tomislav Kučić, Joakim Erdelji

montažeri Silvije Magdić i Branko Ištvančić

skladatelj originalne glazbe Dalibor Grubačević

producenti Zvonko Milas, Antun Ivanković i Irena Škorić

 

Komentara 8

CA
Catalonia
17:42 15.02.2016.

Veleki Francuz. Legenda. Neka mu je laka zemlja i dao Bog da mu mama nadje kosti pa da ih dostojno pokopa kao sto i zasluzuje.

DB
dbilic78
16:48 15.02.2016.

Jedva cekam pogledati

BR
braveheart11
18:20 15.02.2016.

hvala ti Jean ..... hvala ti za slobodu ma kako ona teska bila....tvoja zrtva i zrtva svih branitelja je najveca pobjeda i nikad nece biti zaboravljena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije