Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel za pomoć

Strip-izdavač Fibra izgubio 500.000 kuna zbog Algoritma

Foto: Igor Kralj/Pixsell
02.06.2017.
u 11:32

Ako kriznom akcijom prodaje knjiga ne uspije sanirati štetu, objavljivanje planiranih novih izdanja dovedeno je u pitanje

Vjerojatno ste dosad već čuli za propast najvećeg knjižarskog lanca u Hrvatskoj, tvrtke Algoritam MK, koja je početkom svibnja zatvorila svoje knjižare.

Medijima kruže razne brojke o iznosu koji Algoritam duguje hrvatskim nakladnicima koji su se sada odjednom našli u velikim problemima, a među žrtvama se, na žalost, nalazi i Fibra s obzirom na to da nas je Algoritam oštetio (da ne upotrijebimo neku težu riječ) za 500.000 kuna – objavio je vlasnik najutjecajnijeg hrvatskog nakladnika stripa Marko Šunjić, uz apel čitateljima da podrže Fibru kupnjom knjiga na kriznom popustu.

– Fibra je mala izdavačka kuća i toliko velik i iznenadan gubitak doveo nas je u nezavidan položaj s obzirom na to da smo mi navikli svoje obveze prema vlastitim partnerima i suradnicima ispunjavati uredno i na vrijeme – kaže Šunjić upozoravajući da će objavljivanje planiranih novih izdanja biti upitno ako prodajnom akcijom ne uspije sanirati štetu.

Komentara 1

Avatar dkoor
dkoor
14:11 02.06.2017.

Odvojit cu koliko god budem mogao, Fibra je odavno usla u legendu kod svakog ljubitelja stripa ne samo u Hrvatskoj vec i sire. Da se obistini crni scenario, bio bi to strasan udarac u ionako fragilnu strip scenu u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije