Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki izdavač pokleknuo

Stopirana objava kontroverzne biografije Woodyja Allena, žele je Francuzi

Woody Allen i njegova supruga Soon-Yi Previn, posvojena kći Allenove bivše supruge Mije Farrow
Foto: Fiona Hanson/PA Images/PIXSELL
10.03.2020.
u 11:20

Dok je američka izdavačka kuća Hatchette odlučila da ipak neće objaviti kontroverzne memoare Woodyja Allena, francuski izdavač Editions Stock ustrajan je u tome da će je objaviti na francuskom jeziku.

Nakon gotovo mjesec dana javnih napada i gnjevnog istupa Ronana Farrowa, sina Woddyja Allena i Mije Farrow, izdavačka kuća Hatchette odlučila da je ipak neće objaviti memoare slavnog redatelja. 

Autobiografija Woodyja Allena "Apropo ničega" na policama knjižara trebala se naći 7. travnja, a iz Hatchettea su je najavljivali kao "sveobuhvatan prikaz života Woodyja Allena, kako privatnog tako i profesionalnog". Izgleda da su ipak popustili pod pritiskom nakon što je i desetak zaposlenika tvrtke najavilo otkaze te stopirali objavu knjige. 

- Odluka o otkazivanju knjige gospodina Allena bila je teška. Shvaćamo naše odnose s autorima vrlo ozbiljno i ne otkazujemo knjige olako - prenose izjavu Hatchettea američki mediji. 

Podsjećamo, Ronan, kojemu je Hachette u listopadu prošle godine objavio knjigu "Catch and Kill", rekao je da ga je razočaralo saznanje o tomu da izdavačka tvrtka namjerava objaviti Allenovu autobiografiju. Tvrdio je i da izdavačka kuća nije provjerila činjenice predstavljene u knjizi njegovoga oca niti uspostavila kontakt s njegovom sestrom Dylan, koja već godinama tvrdi da ju je Allen seksualno zlostavljao kao dijete. On te optužbe poriče do danas. 

Međutim, izvjesno je da će memoari biti objavljeni u Francuskoj, prenosi Guardian. Francuski izdavač Editions Stock naime tvrdi da Allen "nije Roman Polanski", da "američka situacija nije francuska" i da je na kraju krajeva, Allenovu nevinost potvrdio američki sud.

- Woody Allen je sjajan umjetnik, redatelj, pisac i njegov humor može se osjetiti u svakoj rečenici njegove autobiografije, u šalama na svoj račun, skromnosti i umijeću kamufliranja tragedije u komediji, na svoju štetu - izjavio je Manuel Carcassonne, glavni urednik francuske izdavačke kuće, te dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi objavio knjigu koja bi trebala izaći 29. travnja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije