Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Što kad se Godot napokon pojavi?

'ferlin7_nnn_obz_041011'
''
23.10.2011.
u 18:30

Nova predstava "samice" Matije Ferlina predstavljena u sklopu showcasea na Perforacijama

Na festivalu Perforacije, nažalost za samo pedesetak sretnika koji su na vrijeme ugrabili ulaznice te za još toliko stranih producenata, u Zagrebu je premijerno izvedena predstava "Samice" po tekstu Jasne Žmak, dramaturga Sandra Siljana i u režiji Matije Ferlina.

Riječ je o novoj produkciji Istarskog narodnog kazališta, u kojoj je desetak dobro uigranih mladih glumica utjelovilo skupinu žena zaboravljenih u nedefiniranom vremenu i prostoru koje okružene snijegom svakodnevno u grču iščekuju kraj oskudice i samovanja. Preokret se događa kad njihov Godot zaista i dođe, razbijajući do tada čvrsto postavljen dramski kod predstave u iznimno duhovitoj maniri.

Samice su proizvod jednoipolgodišnjeg istraživanja u kojem se Ferlin pozabavio mogućnostima jezika, naoko banalno okrenuvši rečenice naopako. Rezultat je potpuno nov, generički dijalekt kojim se sporazumijevaju Ferlinove junakinje, zarobljene u raskošne, prenakićene kostime dizajnirane u suradnji s Desankom Janković, dok je izmještenost iz uobičajenog habitusa naglašena i nadrealnom scenografijom Mauricija Ferlina, koja se najbolje može doživjeti iz malo povišene perspektive.

Glumačkom snagom na pozornici suvereno dominira odlična Jadranka Đokić, a zapažene uloge ostvarili su i Silvio Vovk, Ivana Krizmanić te sam Matija Ferlin, koji je uskočio odigrati jednu ulogu umjesto ozlijeđenog Vedrana Živolića. Vrlo je dobra i Dijana Vidušin u ulozi One koju junakinje Samica cijelo vrijeme iščekuju, strepeći istodobno od njezina dolaska.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:16 27.10.2011.

E pa baš mi je drago da se napokon i pojavio, generacije i generacije su ga čekale :) (Samo ne znam što bi rekao g. Beckett na ovo..)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije