Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište Moruzgva

Što darovati mami za Dan žena? Pokušajte s "Golom u kavezu"!

Gola u kavezu,u Vidri, 8. ožujka
arhiva VL
02.03.2011.
u 10:17

Tri prijateljice i jedna večer u njihovu životu. Najbolje ih opisuje jedna zanimljiva rečenica iz same predstave: "Glumimo seks i grad, a sve je oko nas selo i apstinencija!"

Što darovati mami za Dan žena? Zanimljiv prijedlog stiže iz kazališta Moruzgva koje poručuje:

– Karanfili prebrzo uvenu, markirane krpice lako iziđu iz mode, a plišane igračke i nisu baš najspretniji izbor. Nakon što završimo četvrti osnovne i prerastemo kartonske čestitke sa sata likovne kulture, polako ostajemo bez ideja. I zaista, još jedna ogrlica, vaza za cvijeće ili još jedna u nizu haljina u ormaru, teško da ćemo bilo kakvim materijalnim darom pokazati majci koliko nam je draga. Zato predlažemo – darujte joj predstavu!

Upravo na Dan žena, 8. ožujka, na daskama kazališta Vidra kazalište Moruzgva izvodi svoju hit predstavu  ''Gola u kavezu''. Na sceni su ovog puta Ecija Ojdanić, Barbara Nola i Nataša Dangubić, koja zamjenjuje Anu Begić, koja čeka bebu. 

Priča je to o jednoj večeri u životu tri prijateljice. One će se suočiti s idejom žene u društvu, koja se najlakše može sažeti u jednu zanimljivu rečenicu iz same predstave: "Glumimo seks i grad, a sve je oko nas selo i apstinencija!" Una je u vezi s oženjenim muškarcem i ne želi imati djecu, trudna Nina uhvatila je muža u preljubu, a Tanja je rastavljena i ne može imati djecu. Kavez iz naslova iz kojeg će junakinje pokušati pobjeći, arhetipski je strah od majčinstva. Predstava se dotiče i pitanja ljubavi i njene trajnosti. Tematizira ženske obrasce ponašanja, brak, ženske stereotipe i arhetipe, a pritom se, kaže redatelj Ivan Leo Lemo, poprilično oštro okomljuje na muški rod.

Predstava počinje u 20 sati, cijena ulaznice na blagajni iznosi 60 kuna, no ako je rezervirate unaprijed (na brojeve telefona 098/742-120 i 092/2630-894 ili e-mail kazaliste.moruzgva@gmail.com) ostvarujete pravo na kupnju karte po  50 kuna. Uživajte zajedno s mamom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije