Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S televizije na veliki ekran

Stižu cjelovečernji “Deadwood”, “Breaking Bad” i “Živi mrtvaci”

DPA/Pixsell
10.11.2018.
u 09:15

Obrnuti trend - najuspješnije TV serije postaju igrani filmovi

Tjedan je počeo zanimljivo. Iako je odlazak Andrewa Lincolna iz “Živih mrtvaca” bio najavljivan, nitko nije mislio da će se to dogoditi već u petoj epizodi devete sezone jedne od najdugovječnijih Foxovih serija. Još je manje itko očekivao da odlazak ne znači Rickovu smrt, jer on će se vratiti, ali u dugometražnom filmu! Jasno, reakcije su različite, neki producente serije već optužuju za trolanje. Jer sličnu su stvar u “Živim mrtvacima” napravili i s Glennom, također iznimno popularnim likom: držali su publiku u uvjerenju kako su ga rastrgali zombiji, a samo da bi ga uskrsnuli pa onda doista likvidirali u sljedećoj sezoni!

Snimanje u Novom Meksiku

Sve bi ovo vjerojatno bila tek fusnota da se nedugo nakon informacije o “Živim mrtvacima” u cjelovečernjem formatu nije pojavilo još nešto zanimljivo. I tvorac legendarne serije “Breaking Bad” dogovorio je da Sony Pictures snimi dvosatni film na temelju jedne od najpopularnijih serija svih vremena.

U nekoliko se navrata spominjalo kako bi “Breaking Bad” mogao oživjeti u šestoj sezoni ili kako drukčije, no dosad je sve ostalo na uvrnutoj priči o odvjetniku Waltera Whitea u seriji “Better Call Saul” koja će i sama doživjeti petu sezonu. Jako je malo podataka o ovom novom projektu, ne zna se čak niti je li film namijenjen televiziji ili kinima, hoće li prikazivati događaje prije ili nakon onih u seriji, a za razliku od “Živih mrtvaca” nije poznato ni hoće li film uključivati zvijezde originalne serije, Bryana Cranstona i Aarona Paula.

Oživjeli nakon 12 godina

No ako je točna informacija da će priča biti o kidnapiranom čovjeku koji je uspio pobjeći, moguće je da ćemo ponovo vidjeti Jesseja Pinkmana. Snimanje bi trebalo početi već ovog mjeseca u Novom Meksiku, što je potvrdio i tamošnji ured za produkcijske poslove navodeći kako počinju s realizacijom nečega pod imenom Greenbriar. Ponovno, dakle, u pustinji, moguće i u nekoj prikolici nedaleko od Albuquerquea. Ima toga još - započelo je snimanje filma “Deadwood”. Ta sjajno prihvaćena HBO-ova serija trajala je samo tri sezone i sada će oživjeti nakon 12 godina. No koliko god ove franšize bile jake, pitanje je kako će funkcionirati kao cjelovečernji filmovi. Povijest nas uči – vjerojatno slabo.

Naime, teško se prisjetiti bilo koje uspješne serije čiji je filmski spin-off doživio iole približan uspjeh. Ključ uspjeha serija posljednjih godina je shvaćanje ograničenosti filma u odnosu na seriju koja traje, primjerice, deset sati. Pa 50 epizoda je trebalo da se pokaže samo godina dana u životu Waltera Whitea! Također, koliko god je bilo neobično vidjeti zombije na malom ekranu, toliko ih neće biti neobično gledati na velikom ekranu, sve i ako se s njima opet nateže Rick Grimes.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije