Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Lovci na snove'

Stiže prva ovogodišnja premijera Lutkarske Organizacije Koju Fakat Trebamo

Foto: LOFT
1/4
13.02.2020.
u 14:05

U kazalištu Mala Scena u 19 sati 20. veljače održat će se premijera predstave "Lovci na snove" organizacije LOFT.

1, 2, 3... test! 
Subjekt: Franka
Dob: 7 godina 
Analiza snova: U tijeku 
Potrebna aparatura i radna odjeća? Spremna!
Lovci na snove? Spremni! 
Pažnju molimo! Ulazimo u zonu snova… zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZIJEV 

Junaci predstave, lovci na snove, rade u tvrtki specijaliziranoj za djecu-spavače. Noću šeću po snovima u nastojanju da ih sakupe, obrade i pohrane te se pobrinu da se spavanje odvija bez ometanja. Oni mirno brinu o zdravom snu male spavačice Franke sve dok jedne noći Franki u san ne uđe jedan problem, a naši junaci moraju riješiti stvar.

Kroz magičnu inovativnu koreografiju pokreta, predmeta i zvuka Lovci na snove predstavljaju vožnju karuselom po dječjem snivanju koja svoju publiku uči zapamtiti, analizirati i prihvatiti svoje snove ma kakvi oni bili, jer se iza snovitih slika kriju upravo njihove vlastite misli, želje i strahovi. Lovci na snove odgovorno tvrde da prihvatiti i zavoljeti svoje snove znači prihvatiti i zavoljeti samoga sebe – onakav kakav jesi!

Za sve dobro i loše, za sve lijepo i manje lijepo oni su nam tu! Lovci na snove, čuvari mašte i živih snivajućih slika svakog malog djeteta u dobi od 3 do 93 godine. Lovci skupljaju, čiste, štite i zajedno s nama istražuju sva četiri kuta okrugle površine Sna!  

Premijera je 20. veljače 2020. u 19 sati u kazalištu Mala scena, a sljedeća izvedba bit će 28. veljače u 19 sati.
Ulaznice za obje predstave mogu se kupiti na blagajni kazališta po cijeni od 35 kn.

Autorski projekt tima za snove koji fakat trebamo!
lovci na snove: Neven Matoša i Bruno Kontrec
arhitektica snova: Morana Dolenc
spiritus movens lovaca na snove: Petra Prša
analitičarka snovidbenih procesa: Anja Pletikosa
tvorac šumova, tonova i zvučne kulise snova i svijeta izvan njih: Luka Vrbanec
tvorac realnih i imaginarnih osvjetljenja snova: Ivan Štrok

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo - LOFT nastala je početkom 2012. godine iz potrebe i želje da trajno promijeni priču o hrvatskom lutkarstvu. Da od podcijenjenih lutkica napravi punopravne pripadnike suvremenog kazališta. Da zadrži djecu u lutkarskom kazalištu, a odrasloj publici otkrije sve čari ove umjetnosti.
LOFT svojim projektima želi pokazati da je lutkarska umjetnost pravo mjesto za spoj i susret raznih umjetnosti: kazališne, likovne, glazbene, plesne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije