Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43. sajam knjiga

Stigla službena potvrda - Interliber je odgođen do daljnjeg

VL
Autor
Denis Derk
03.11.2020.
u 10:46

43. Međunarodni sajam knjiga Interliber koji se trebao održati od 10 do 15. studenog odgođen je zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Korona je ipak uspjela odgoditi i zagrebački Interliber. “Slijedom preporuka Stožera, odgađa se 43. međunarodni sajam knjiga Interliber 2020. koji se trebao održati od 10. do 15. studenog. Novi termin odredit će se sukladno smirivanju epidemiološke situacije te molimo cijenjene izlagače i građane za razumijevanje”, potvrdili su iz uprave Zagrebačkog velesajma.

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Slavko Kozina spremno najavljuje da će hrvatski ljubitelji knjige ipak dobiti zamjenu za Interliber. Kozina veli da su spremni za organizaciju alternativnog Interlibera pod motom “Knjiga svima i svuda”, koji bi se provodio u knjižarama diljem Hrvatske u kojima će se moći nabaviti novi naslovi po sniženim, sajamskim cijenama. Neki od nakladnika koji su još prije desetak dana odustali od izlaganja na ovogodišnjem Interliberu (poput Frakture), već su najavili brojne novitete koji su pripremani za kalendarski kraj godine, a koji su tradicionalno predstavljani baš u vrijeme Interlibera. Nakladnici će osnažiti i ponudu knjiga putem internetske prodaje, koja je zbog koronske pandemije ove godine uhvatila jači zalet, a dobra je vijest da se otvaraju i nove knjižare pa je tako lanac Hoću knjigu baš ovog ponedjeljka otvorio novu knjižaru u Zadru.

Ipak, poznato je da je Interliber s više desetaka tisuća posjetitelja nakladnicima bio jako važan ne samo zbog plasmana novih knjiga nego i zbog direktne prodaje kupcima iz svih dijelova Hrvatske. Interliber je sasvim sigurno bio najveća knjižara u državi koja nije služila samo za čišćenje izdavačkih skladišta, kako se to zlurado znalo komentirati, nego i za reklamiranje recentnih djela, ali i za bolje brendiranje knjige kao nezamjenjivog kulturnog proizvoda. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije