Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival performansa

Štaglinec je postao međunarodno važan u performerskim krugovima

festival2
17.06.2011.
u 14:33

Festival koji u Štaglincu pokraj Koprivnice organizira Vlasta Delimar, počinje u subotu u 17 sati uz besplatan ulaz, a publici će se, osim hrvatskih performera, predstaviti i umjetnici iz SAD-a, Čilea, Singapura, Perua, Irske, Njemačke...

Sedmi festival performansa, koji na svome imanju u Štaglincu pokraj Koprivnice organizira umjetnica Vlasta Delimar, počinje u subotu u 17 sati uz besplatan ulaz, a publici će se, osim hrvatskih performera, predstaviti i umjetnici iz SAD-a, Čilea, Singapura, Perua, Irske, Njemačke...
Nekonvencionalni festival preklani je, kao vrijedan kulturni događaj, prepoznalo Ministarstvo kulture te ga je počelo sponzorirati, uz grad Koprivnicu, koji mu je od početka pružio financijsku potporu.
– Ovogodišnja je tema festivala “Premošćivanje granica=jezik=zemlja”, pa nije čudno što nam stiže toliko stranih umjetnika – kazala je Vlasta Delimar najavivši kako će sa svojim partnerom Milanom Božićem izvesti performans u čast lani preminulog Tomislava Gotovca, a u njemu će sudjelovati tamburaški orkestar koji će izvoditi Glenna Millera.
– Zadovoljna sam dosadašnjom percepcijom festivala i u lokalnoj sredini i u Hrvatskoj te inozemstvu. Štaglinec je postao prepoznatljiv toponim u performerskim krugovima – rekla je koprivnička umjetnica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije