Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN GOLOVKO

Srušio se značajan dio stropa, foaje kazališta bit će zatvoren godinu dana

Goran Golovko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/2
07.09.2017.
u 16:11

Golovko podsjeća da je zgrada HNK Split obnovljena 1979. godine i od tada se u nju nije ništa ulagalo. Budući de se sljedeće godine obilježava 125-ta godišnjica otvaranja splitskog teatra trebalo bi je, poručuje, vrlo temeljito preurediti.

Rušenje značajnog dijela stropa u foajeu ozbiljan je signal da treba razmišljati o temeljitoj rekonstrukciji zgrade kazališta, izjavio je
intendant Goran Golovko. Ističe kako je prava sreća što u foajeu nikoga nije bilo jer se odlomio težak dio štukature.

Foaje će se zatvoriti na neko vrijeme, u najoptimističnijim prognozama barem na godinu dana, najavljuje intendant jer predstoji temeljita procedura provjere, stručna mišljenja i konačan zaključak konzervatora glede rekonstrukcije stropa. Golovko podsjeća da je zgrada HNK Split obnovljena 1979. godine i od tada se u nju nije ništa ulagalo. Budući de se sljedeće godine obilježava 125-ta  godišnjica otvaranja splitskog teatra trebalo bi je, poručuje, vrlo  temeljito preurediti.

Siniša Kuko, pročelnik za kulturu Grada Splita rekao je nakon izvida stručnjaka da će se rekonstruirati dio po dio stropa, a da je jako bitno što krovište nijr oštećeno. Novac će osigurati Grad, ali će aplicirati i za sredstva od Ministarstva kulture budući da je riječ o nacionalnoj kazališnoj kući.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alf
09:50 20.10.2017.

A sto je foaje? Nisam Englez a I da jesam sigurno ovo nebih razumio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije