Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u prošlost

Spyro, Tomb Raider, Tony Hawk... Zbog koje ste se igrice tukli za joystick s braćom i sestrama?

Screenshot
23.01.2020.
u 12:01

Ako ste rođeni 90-ih ili ranije, sigurni smo da ćete se sjećati nekih od ovih igrica. Ovo je izbor najpopularnijih

To je bilo vrijeme loše grafike, ali odličnih igrica, super priča... Mame su nas morale fizički odvajati od ovih igrica

Tarzan
Na Playstationu Tarzana smo igrali 1999. kada je igrica izašla nakon vrlo popularnog crtića. Inače, kritike igrice bile su vrlo dobre. Mnogima se svidjelo kako prati priču crtića. Osim toga, velike pohvale dobila je i grafika. 

Spyro
U Europu je Spyro, ljubičasti zmaj kojeg smo svi obožavali, stigao u listopadu 1998. Igrica se prodala u pet milijuna primjeraka u svijetu, a osim dobre prodaje, dobro je ocijenjena i glazba u igrici. Prije dvije godine izašla je Spyro Reignited Trilogy, pa su se brojni ljubitelji ove igrice mogli vratiti u mladost, no veliko zanimanje ipak je izostalo. 

Final Fantasy
Sigurno znate barem jednog ljubitelja Final Fantasyja. Prije nekoliko godina igrica je proslavila 30. rođendan, a pravi će zaljubljenici u igrice reći kako joj zaista nema ravne i da je utabala put svim drugima ovakvog žanra. 

Tekken 3
Ovo je najprodavanija igrica ovakve tematike i definitivno jedan od PlayStationovih klasika. Kada je izašla, potukla je sve druge igrice s tučnjavom zbog količine kombinacija i udaraca, ali i dizajna i zvuka, piše makeuseof.com. 

Tomb Raider
Ne možete pogriješiti s prva tri nastavka Tomb Raidera koji je izašao na PlayStationu 1. Lara Croft postala je ikona pop-kulture, a tko kaže da nije barem jednom u djetinjstvu poželio biti kao ona, laže. 

Tony Hawk Pro Skater
Osim što je ova igrica imala najbolji soundtrack na svijetu, bila je veliki hit među svima koji su htjeli biti profesionalni skateri (a to su – svi). I naravno, svi smo bili ljubomorni na one koji su vješto baratali joystickom i znali sve trikove. 

Resident Evil 
Svi se sjećamo priče... Stanovnici Racoon Cityja pretvoreni u zombije. Adrenalina nije manjkalo. 

Worms Armageddon 
Igrica Worms ima nebrojeno varijanti i nastavaka, ali za ovu se smatra da je najbolja, piše makeuseof.com. Kontrolirate tim crva koji se bore doslovno do smrti. Ova legendarna igrica možda je i najduhovitija od svih i nikada neće izaći iz mode.

Driver
Ima li bolje igrice od one u kojoj vozite? Ne. Uvijek je postojala osoba koja je Drivera igrala prema pravim pravilima vožnje i samo se vozikala po cesti, a najbolje je bilo igrati ako ste uz PlayStation imali i – volan. Originalna igrica je izašla sada već davne 1999. godine, a ponovno je lansirana 2008. 

Prisjetili smo se starih hitova s Dore, evo kako je prošlo:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Matija22
Matija22
12:09 23.01.2020.

resident evil,command and conquer,dino crsis, onimusha, warcraft,syphon filter itd to su bile igre ovo danas nevalja ništa

Avatar kenj@c
kenj@c
17:30 23.01.2020.

Resident Evil, Silent Hill , Fifa, GTA Vice City, Kum, Tony Hawk,Crash, Driver, ... nostalgija zove

KO
KoToTamoPeva
12:30 23.01.2020.

ove sve + crash bandicoot, Warcraft, Civilization, Quake... legende od PS igrica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije