Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
midsummer scene

Španjolska verzija predstave hrvatskog autora Martinića u Dubrovniku

Davorin Visnjic/PIXSELL
04.08.2021.
u 12:35

Španjolska verzija predstave "Bilo bi šteta da biljke krepaju" nagrađivanog hrvatskog dramaturga Ivora Martinića gostuje na međunarodnom kazališnom festivalu Midsummer Scene, koji će se održati od 28. kolovoza do 5. rujna u Dubrovniku.

Predstava, koja gledatelje vodi kroz dramatično putovanje prekida ljubavne veze i govori o životu u Barceloni koristeći iskustva glumaca koji žive u tom gradu, izvest će se 3. i 4. rujna u Kazalištu Marina Držića s hrvatskim titlovima.

Kako se ističe u najavi, predstava je bila s uspjehom postavljena u kazalištu La Badabadoc u sezoni 2020/21. i unaprijed  rasprodana na turneji po Španjolskoj.

Glume španjolska glumica Júlija Ferré i argentinski glumac Victorio D’Alessandro, dok hrvatski redatelj Ivor Martinić, kao dio svake inscenacije, aktivno komunicira s glumcima i publikom ne bi li ispitao najbolju verziju vlastitog teksta. 

Martinić je završio dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, nakon čega radi na produkcijama u zagrebačkom HNK, u ZKM-u, Teatru ITD, na Eurokazu i na Riječkim ljetnim noćima. 

Njegove su drame prevedene na dvadesetak jezika i višestruko nagrađivane, a može ih gledati publika na najvećim svjetskim pozornicama Argentine, Urugvaja, Bolivije, Čilea, Meksika, Paragvaja, Venezuele, Perua, Brazila te Srbije, Francuske i Španjolske.

S dubrovačkog festivala kažu kako je autor dramom "Bilo bi šteta da biljke krepaju" započeo novu fazu stvaralaštva, postavio ju je samostalno i prvi put se pojavljuje na pozornici u interakciji sa glumcima.

Júlija Ferré afirmirala se ulogom u popularnoj TV seriji "Pulseras Rojas", a Victorio D’Alessandro nizom serija u Argentini, među kojima ga je proslavila "Casa ángeles".

Festival 28. kolovoza otvara svjetska praizvedba monodrame s elementima farse "A Poor Player", koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju.

Za 31. kolovoza najavljeno je otvorenje izložbe "Priče iz davnina" autora Zdenka Bašića, dok će se koncert najljepših pjesama iz mjuzikala i filmova solistice Danijele Pintarić i pijanista Matea Žmaka održati 5. rujna. 

Midsummer Scene je projekt gradske Turističke zajednice i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions London, a ovogodišnje, sedmo izdanje suorganizira se s Kazalištem Marina Držića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije