Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA SCENA

"Smiješno čudovište" na festivalu na Kosovu!

Smiješno čudovište
Foto: PR FOTO
1/2
22.09.2015.
u 10:09

Predstava Male scene «Smiješno čudovište» autora Asaya Fujite, koja je premijerno izvedena u rujnu 2013. godine, izabrana je u službenu konkurenciju festivala za djecu u Prištini na Kosovu, koji organizira Teatret Dodona. Na festivalu, koji se održava od 23. do 26. rujna ove godine u Prištini, uz predstavu Male scene prikazat će se produkcije iz Turske, Izraela, Francuske, Albanije i Kosova.

Predstavu «Smiješno čudovište» izbornik festivala u Prištini vidio je na festivalu Bitolino 2014. godine gdje je ova iznimna produkcija dobila Grand prix kao najbolja predstava u cjelini.

Osim na otvaranju festivala, izvest ćemo i izvedbu u Janjevu za našu zajednicu, a zahvaljujući podršci Zaklada Hrvatska kuća.

Sukladno strategiji društvene odgovornosti, koju Mala scena njeguje već u drugom Strateškom planu, u «Smiješnom čudovištu» sudjeluje slijepa glumica Dajana Biondić, što je prvi slučaj da u profesionalnoj kazališnoj produkciji u Hrvatskoj igra slijepa osoba.

Predstavu je režirala i adaptirala za scenu Ana Prolić, scenografiju je osmislila Petra Held, kostime Hana Letica, skladatelj originalne glazbe je Damir Šimunović, koreografkinja Tamara Savićević, oblikovatelj svjetla Marino Frankola, fotografije je radio Nenad Reberšak, a je producentica Vedrana Reberšak.

U predstavi uz Dajanu Biondić igraju Petar Cvirn i Ivan Vukelić.

Odlazak Male scene na ovaj festival sufinancirali su Ministarstvo kulture, Grad zagreb i Zaklada Hrvatska kuća.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije