Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autorska prava

Slobodan Šnajder zabranio korištenje bilo kojeg segmenta 'Hrvatskog Fausta'

Slobodan Šnajder
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
04.11.2014.
u 12:09

Autorski tim, redatelj predstave Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević izrazili su žaljenje te će iz naslova predstave ukloniti svako spominjanje Šnajderova imena i pripadajućeg mu dramskog teksta

Slobodan Šnajder zabranio je korištenje svojega imena u naslovu predstave "Hrvatsko glumište – u spomen na Hrvatskog Fausta Slobodana Šnajdera." Iz ureda njegove odvjetnice stigao je dopis:

"Ovim  putem, u ime moje stranke g. Slobodana Šnajdera IZRIČITO VAM ZABRANJUJEMO postavljenja bilo kakvog dramskog djela koje bi na bilo koji način uključivalo ime moje stranke, naziv 'Hrvatski Faust', te bilo koji segment originalnog autorskog djela – drame 'Hrvatski Faust'.”

Autorski tim, redatelj predstave Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević izražavaju žaljenje zbog Šnajderova zahtjeva. 

"Žao nam je što je g. Slobodan Šnajder zabranio da podnaslovom predstave Hrvatsko glumište još jednom upozorimo na značaj njegova dramskog teksta u kontekstu hrvatskog glumišta, pa makar ni jedan segment toga teksta u  predstavi ne koristili eksplicitno. Kao što smo prvo prihvatili njegovu želju da odgodimo inscenaciju Hrvatskog Fausta i ‘čekamo neko drugo vrijeme’, tako prihvaćamo i njegovu najnoviju želju.

Stoga ćemo iz naslova predstave ukloniti svako spominjanje Šnajderova imena i pripadajućeg mu dramskoga teksta. Slobodanu Šnajderu želimo da neko drugo kazalište s njime, njegovim željama i tekstovima ima više sreće. U ovo, neko drugo vrijeme ili poslije vremena."

>> Slobodan Šnajder, Snježana Banović i Nora Krstulović obmanjuju javnost!

Komentara 4

Avatar Vitica
Vitica
21:22 04.11.2014.

Hm, valjda nisu materijali za novu premijeru otišli u tisak... Programske knjižice, plakati i te stvari. Godišnja programska knjižica već je otisnuta. Nadam se da će se zaustaviti distribucija preostalih materijala. A pretplatnici? Kada će saznati kako se zove premijera koju će gledati 19. studenoga? Gledam ovaj naslov da Šnajder, Banović i Krstulović obmanjuju javnost. A tko obmanjuje pretplatnike? Moja mama?

HE
Herbert
07:57 05.11.2014.

Rečki dečki su se zbilja zaigrali. Uostalom, što je autor trebao učiniti nakon što je Frljić zabranio glumcima da pročitaju Hrvatskog Fausta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije