Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
45. dani satire fadila hadžića

Slobodan Obradović: Ružni, prljavi, zli

Kazalište Kerempuh
04.06.2021.
u 17:10

Predstava "Ružni, prljavi, zli" Beogradskog dramskog pozorišta autora Slobodana Obradovića nastala prema motivima filma E. Scole na 45. Danima Satire Fadila Hadžića igra u utorak 22. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh.

Ružni, prljavi, zli Slobodana Obradovića nastaje prema motivima istoimene izuzetno uspješne, kultne filmske groteske Ettorea Scole u kojoj taj filmski majstor progovara o ljudima s krajnje margine, ljudima koji su u raljama kapitalizma svedeni na puko preživljavanje.

Pedesetak godina kasnije kapitalizam je postao još okrutniji, a neimaština svakodnevica sve većeg broja naših sugrađana. „Nema idiličnih pejzaža. Nema empatije. Nema ljubavi. Tu su samo pojedinačni interesi i želja da se zgrabi što više od onoga što je preteklo. Poznata povijest bolesti. Odavno se tu više ne zna tko je ružan, tko je prljav, a tko zao,“ poručuje Slobodan Obradović. Zbog toga ova crna komedija nevjerojatno točno rezonira s vremenom u kojem živimo. Prateći priču mnogočlane obitelji koja životari u pretrpanoj straćari na rubu grada i rubu kriminala, predstava Ružni, prljavi, zli na scenu dovodi galeriju autentičnih, iščašenih likova koju predvodi otac Giacinto. Giacinto je zbog gubitka oka dobio  od osiguranja priličnu sumu novaca koju naravno odbija dijeliti s ostalim članovima svoje obitelji koji ga se pak na sve moguće načine pokušavaju domoći. A kada Giacinto u kuću dovede ljubavnicu, sve četiri generacije ove obitelji odluče ipak djelovati zajedno i kazniti ga za tu izdaju.

Njihov je svijet istovremeno lucidan i morbidan, duhovit i zastrašujući, njihov je svijet baš onakav u kakvom i mi danas živimo – u njemu je gramzivost postala vrhunska vrijednost.

Ružni, prljavi, zli

Redateljica: Lenka Udovički

Igraju: Ozren Grabarić, Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović, Vanja Nenadić, Iva Ilinčić, Ivana Nikolić, Ivan Zablaćanski, Jana Milosavljević, Jovo Maksić, Marko Gvero, Milan Zarić, Milena Jančurić, Nađa Sekulić, Nataša Marković, Nina Janković / Dunja Stojanović, Slađana Vlajović 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije