Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Muha u ateljeu Ivana Kožarića"

Slikovnica posvećena Ivanu Kožariću, dar je za njegov 99. rođendan

10.06.2020.
u 13:58

Tekst slikovnice napisala je Sanja Lovrenčić, ilustracije izradio Dominik Vuković, a radnjom prati Kožarića od djetinjstva do danas i spominej nejgove kultne skulpture

Slikovnica "Muha u ateljeu Ivana Kožarića" za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković bit će predstavljena danas, u srijedu, pokraj Kožarićeve skulpture "Oblik prostora XXIII" na platou Muzeja suvremene umjetnosti (MSU).

Predstavljanjem slikovnice nastale u suradnji MSU Zagreb i izdavačke kuće Mala zvona obilježava se 99. rođendan velikog umjetnika Ivana Kožarića.

Kratki zapis Ivana Kožarića "Čujem zuj muhice: približava se ljeto!" nadahnuo je književnicu Sanju Lovrenčić da napiše priču o ulasku muhice u muzej, u Kožarićev netom premješteni "zamotani atelje". Autor ilustacija, akademski slikar Dominik Vuković svojim je crtačkim rukopisom prenio atmosferu ateljea, predstavio velikog, ali i malog Kožu, njegove mnogobrojne skulpture i omiljene motive poput grada ili zagrebačkog neba put kojega neobična družina kreće na krilima Rijetke Ptice.

Nakon nedavno objavljene slikovnice posvećene slikarici Slavi Raškaj te priče o Malom zecu njemačkog dadaističkog umjetnika Kurta Schwittersa, slikovnica posvećena Ivanu Kožariću još je jedno izdanje Malih zvona posvećeno velikanima likovnih umjetnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije