Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ron haviv na platformi r+

Slavni fotograf javlja se iz srca New Yorka potresnom izložbom pandemijske svakodnevice

Foto: Screenshot
15.04.2020.
u 10:59

Slavni fotoreporter Ron Haviv na platformi R+ objavio je potresne fotografije iz srca New Yorka, žarišta pandemije u SAD-u.

Na platformi R+ koju su prošlog mjeseca pokrenuli organizatori Rab Film Festivala, video kompilaciju svojih fotografija objavio je američki fotograf Ron Haviv.

Smatran jednim od ikona fotonovinarstva, Haviv je svojim objektivom zabilježio neke od najvažnijih trenutaka novije povijesti. Izvještavao je o opsadi Sarajeva, padu Vukovara, posljedicama katastrofalnog potresa na Haitiju, Šrilankanskom građanskom ratu... Sada, novom video izložbom objavljenom premijerno na R+, donosi nam svojevrsni dnevnik svakodnevice New Yorka, žarišta svjetske pandemije COVID-19 u Sjedinjenim američkim državama. Kako se Njujorčani navikavaju na nova pravila i kako sada izgleda grad koji nikada ne spava, pogledajte u videu. 

Online platforma R+ pokrenuta je prošlog mjeseca s ciljem da postane mjesto gdje će se svatko moći kreativno izraziti, podijeliti svoje priče, iskustva u mediju videa ali i doznati korisne i zanimljive informacije. 

– Na našoj platformi prostor će dobiti brojne inicijative i ljudi dobre volje koji žele podijeliti svoje iskustvo, a naša velika želja je motivirati naše građane i gledatelje koji imaju kameru ili samo mobitel, želju izraziti se u mediju videa, da to učine, pošalju nam i da međusobno podijelimo te snimke. Tako si možemo kratiti dane, uljepšati život, pružiti utjehu onima kojima je potrebna. A želimo i potaknuti ljude da budu odgovorni, stavili smo stoga i hashtag #ostanidoma, ponuditi alternativu eventualnom očaju i otvoriti prostor kreativnosti koju svatko od nas ima – ispričao nam je povodom osnivanja platforme jedan od osnivača, Robert Zuber

Svi zainteresirani i dalje svoje radove mogu slati na email: rplus.video@gmail.com 

Komentara 1

Avatar TamiFlu
TamiFlu
13:05 15.04.2020.

Svakodnevno-svakodnevnica Svakodnevo-svakodnevica U zadnje vrijeme dosta novih "leksikologa" u hrvatskoj. Posebno me iritiraju naglasci koji su toboze u duhu knjizevnog hrvatskog jezika. Ne samo da nisu uhu ugodni i harmonicni takvi izricaji, vec mi nekako po zvucnosti sve vise vuku onom istocnom nacinu izgovora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije