Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
synesthetic project

Slavlje različitosti kroz umjetnost u novom projektu Nike Bauman

Franka Rothaug
31.08.2021.
u 13:28

U zagrebačkom MM centru 4. i 5. rujna održat će se dvije izvedbe ansambla Synesthetic Project.

„Itinerant“ je multidisciplinarni projekt umjetnice Nike Bauman i njezinog ansambla Synesthetic Project inspiriran temama kulturološke pripadnosti i identiteta. Crpeći ideje iz osobnih iskustava migracije kao i aktualnih događaja u svijetu, Bauman kroz multimedijalnu scensku izvedbu u devet slika ispituje kompleksnu problematiku etničke raznolikosti u današnjem dobu. Petero glazbenika, dvoje plesača i videograf koriste klasičnu, suvremenu i tradicionalnu glazbu, koreografiju, improvizaciju, suvremeni ples i interaktivne video-snimke kako bi istražili koncepte pripadanja, otuđenosti, ekstremizma i integracije. Glazba, ples i video zaigrano se isprepliću, rastaju i ponovo susreću u narativnom toku izvedbe dok protagonist konstantno mijenja lica i medij. 

„Itinerant“ je priča o onima koji su otišli i onima koji su pridošli, o grižnji savjesti koja prati napuštanje, o iluziji eutopije stranih nam kultura, o agresiji koja se rađa iz odbačenosti, konačno – o prihvaćanju kompleksnosti identiteta i slavlju raznolikosti. 

Izvođači Nika Bauman (flauta), Marko Ferlan (gitara, djembe), Iva Casian Lakoš (violončelo), Ana Marković (klavir), Tomaž Zevnik (klarinet), Rino Indiono (ples), Anna Barbara Bonatto (ples) i Toni Mijač (video) izvodit će djela F. Schuberta, T. Takemitsua, W.A. Mozarta, V: Mokranjca, O. Antolija i M. Murtića.

Synesthetic Project je internacionalni multidisciplinarni ansambl predvođen zagrebačkom flautisticom Nikom Bauman. Ansambl kroz klasičnu i suvremenu glazbu, suvremeni ples i vizualne umjetnosti istražuje nove formate koncerata kao performansa koji su inspirirani temama poput empatije, psihološkog razvitka pojedinca te globalnih tema poput migracije i onečišćenja okoliša. Ansambl je autorske projekte izveo u Zagrebu, Beču i Minhenu, a projekt „Landscapes and Dances“ izveden je u Dublinu kao jedan od projekata kulturne promidžbe Republike Hrvatske u inozemstvu financiranih od strane Ministarstva vanjskih poslova. S projektom „Jaga“ ansambl se plasirao u finale natjecanja za koncertnu dramaturgiju HUGO u Feldkirchu u Austriji.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna dostupne su na ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima, a studenti i umirovljenici ostvaruju popust od 50 posto isključivo na blagajni Teatra &TD od 1. rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije