Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
galerija galženica

Skupna izložba radova koji se bave našim novim normalnim, pandemijom i potresima

Luka Vucić
25.01.2021.
u 10:33

U Galeriji Galženica u Velikoj Gorici u petak u 18 sati otvorit će se skupna izložba "Nova normalnost: Prostori svakodnevice".

U Galeriji Galženica u Velikoj Gorici u petak u 18 sati otvorit će se skupna izložba "Nova normalnost: Prostori svakodnevice" povodom Noći muzeja. 

Izložene će biti serije radova šestero umjetnika, Tisje Kljaković Braić, Hane Tintor, Luke Vucića, Darija Petkovića, Borisa Ščitara i Milana Šabića na temu pandemije koronavirusa i recentnih potresa nastalih u društvenom kontekstu koji je obilježio hrvatsku svakodnevicu u 2020. godini. 

- Šest serija radova prikazanih na ovoj izložbi, svojevrsna su kronika vremena u kojem živimo, preslika društvene zbilje, vizualni narativ proživljenog iskustva. Njihovu likovnu slojevitost možemo iščitavati ne samo na razini vizualnih medija i aktualnog sociološkog temata, već i na dokumentarno-povijesnoj te etnografsko-antropološkoj razini. One nas podsjećaju na društvenu ulogu pojedinca, na važnost praksi brižnosti, solidarnosti, zajedništva i humanosti - stoji u najavi. 

Autorica i kustosica izložbe je Antonia Vodanović, povjesničarka umjetnosti, a izložba ostaje otvorena do 19. 3. 2021. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije