Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prečko

Skupna izložba fotografija "Maske" u LP-u

maske
Foto: arhiva
1/3
14.02.2012.
u 15:13

Promatrajući površno, moglo bi se reći da je fotoaparat neka vrsta maske kojom fotograf, gledajući kroz tražilo,djelomično pokriva svoje lice

Izložba fotografija "Maske" otvara se u četvrtak, 16. veljače, u 19 sati u Caffe baru LP, Račkoga 11. Predstavlja se 16 fotografija osmero autora, dakle, svaki se autor predstavlja s dvije fotografije. U LP baru se počela se razvijati jedna alternativna fotoscena gdje se svaka tri tjedna organizira nova izložba fotografija. Vlasnik prostora Rolando Nikčević, zamolio me je prošle godine da preuzmem mjesto umjetničkog voditelja i da krenem u projekt organizacije pojedinačnih i skupnih izložbi. 

Izložba je treća skupna LP izložba. Iako ne predstavlja samo fašničke maske, vremenski je upriličena na fašnički vikend, kako bi nam dala priliku da se nađemo i zabavimo. Promatrajući površno, moglo bi se reći da je fotoaparat neka vrsta maske kojom fotograf, gledajući kroz tražilo,djelomično pokriva svoje lice. No, razmišljajući dublje o fotografiji, upravo ona predstavlja razotkrivanje, skidanje maske i put ka spoznavanju osobe koja se krije iza fotoaparata.

Autori fotografija Maski članovi su poznatih zagrebačkih fotoklubova, priznati su fotografi i dobitnici brojnih nagrada, kako na salonima hrvatske fotografije, tako i na međunarodnim manifestacijama: Neda Rački, Andrea Solar, Ksenija Župan, Vesna Špoljar, Davor Curić, Krešimir Mehičić, Željko Novaković i Zvonko Radičanin.

Izložba traje do 7. ožujka.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije