Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krešimir buden - 2fast

Skulpture hrvatskog umjetnika krase zidove američke Big Brother kuće

Foto: Krešimir Buden
1/4
06.08.2020.
u 13:28

Splash skulpture hrvatskog umjetnika Krešimira Budena dio su dekoracije američke Big Brother kuće u novoj sezoni popularnog reality showa.

Umjetnički radovi hrvatskog umjetnika Krešimira Budena, poznatog kao 2Fast, krasit će zidove kuće koju će 24 sata dnevno gledati milijuni - američke Big Brother kuće. Producenti su zidove BB kuće u kojoj će stanari boraviti u novoj sezoni popularnog reality showa, odlučili ukrasiti njegovim svjetski poznatim Splash skulpturama, 3D zidnim reljefima inspiriranima uličnom umjetnošću. 

- Već dugo godina sam u street artu, još od kraja 80-ih kao jedan od začetnika hrvatske grafiti scene. A oduvijek me zanimao i produkt dizajn te se dizajnom bavim već godinama i u jednom sam trenutku odlučio preći sa zida, iz dvodimenzionalne umjetnosti u treću dimenziju. Već dugi niz godina izrađujem skulpture koje su bazirane na nekakvim elementima street arta, od većih skulptura koje sam radio za samostalne izlozbe, do Splash skulpture, limenke spreja koja baca boju na zid kao nekog "affordable art" predmeta - rekao nam je Buden. 

U posljednjih nekoliko godina njegove su skulpture doživjele su pravu eksploziju popularnosti, a izložene su u čak četrnaest galerija diljem svijeta - od Pariza, Amsterdama i Luksemburga do Los Angelesa, Miamija i New Yorka. 

- Nisam ni znao da je produkcija američkog Big Brothera odlučila odabrati baš moje skulpture kao dio dekoracije, jednostavno su od mene naručili osam komada koje sam im i dostavio. Zapravo sam tek prije par dana doznao da su ih naručili baš za dekoraciju BB kuće - otkrio je umjetnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije