Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pas od balona

Skulptura Jeffa Koonsa ukradena iz muzeja usred bijela dana

Jeff Koons
27.11.2020.
u 10:55

Lopovi su ukrali jednu od slavnih skulptura "Pas od balona" Jeffa Koonsa iz umjetničke galerije u Frankfurtu, objavila je policija u četvrtak.

Skulptura američkog umjetnika Jeffa Koonsa "Pas od balona" ukradena je iz galerije u Frankfurtu. Iz muzeja bez traga je nestala još 6. studenog, a njemačka policija uputila je javni poziv građanima koji bi mogli imati informacije o ukradenom djelu. 

Riječ je o skupocjenoj porculanskoj skulpturi u obliku psa od balona narančaste boje iz 2015. godine koja je procijenjena na 11 tisuća eura. Navodno je iz vitrine u kojoj je bila smještena ukradena usred bijela dana, a samu krađu nitko nije primjetio.  

"Pas od balona" koji je bio izložen u frankfurtskoj galeriji replika je originalnog djela tog autora iz 1995., a koje je prije nekoliko godina prodano za gotovo 50 milijuna eura. Jedna je to od skulptura slavnog umjetnika koje podsjećaju na životinje od balona. Njegovo djelo iz tog ciklusa, "Zec", prošle godine prodano je za više od 76 milijuna eura te je postalo najskuplje umjetničko djelo živućeg umjetnika ikada prodano. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije