Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šišanje i brijanje

Šišanjem, brijanjem i glazbom podsjetili na umjetnikov rođendan

delim
09.02.2011.
u 20:43

Uz zujanje brijaćega aparata u spretnim rukama frizerke, Milan Božić je ostao bez svoje duge brade koja je izgledom i dužinom podsjećala na nekadašnju Gotovčevu bradu

Kao što se Tomislav Gotovac javno šišao i brijao na Cvjetnom trgu 1970. u svom prvom zagrebačkom performansu, bliski Gotovčevi prijatelji Vlasta Delimar i Milan Božić u zagrebačkom kinu Europa izveli su performans “Apsolutni umjetnik”.

Nije to bilo samo sjećanje na legendarnoga performera koji je svoje privatne osobne higijenske rituale izvodio u javnim prostorima, nego i obilježavanje rođendana Toma Gotovca koji bi na jučerašnji datum imao 74. godine. Gotovcu u čast prikazali su i nekoliko kadrova Tomova spavanja u hotelskom pansionu, a na pozornici ispred crvenoga zastora uslijedilo je šišanje i brijanje.

Na jednoj je strani Milan Božić je uz zujanje brijaćega aparata u spretnim rukama frizerke ostao bez svoje duge brade, koja je izgledom i dužinom podsjećala na nekadašnju Gotovčevu bradu koju je svjesno puštao sve do jučer, ali i bez kose, koja je ošišana na “nulericu”. Odjevena u crni negliže, na drugoj strani pozornice i Vlasta Delimar je ritualno, pred ogledalom, škarama pažljivo odrezala svu svoju kosu.

- Tako kratku nikad nisam imala, komentirala je po završetku.

Kao bliski Gotovčevi prijatelji naručili su za publiku koja je pratila performans i prigodne torte s Tomovim inicijalima. Otpjevana je i pjesma B. Holiday, a mladi glazbenici izveli su jazz skladbu Glenna Millera. Sve je to glazba koja je Gotovcu bila najdraža.

Komentara 6

OB
-obrisani-
22:00 09.02.2011.

Pitam se gdje je sada jadna Gotovčeva duša? Kako mu je na Sudu Božjem prošlo ono trčanje Ilicom gol, čak nije bio ni u negližeu....

MI
Ministar
22:30 09.02.2011.

Trebali su se na kraju svi jedni drugima posrat na glavu. E,to bi bila originalna umjetnost.

OB
-obrisani-
09:36 10.02.2011.

Treba ih sve skupa strpati u ludaru jer nisu normalni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije