Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIS DIJAMANTI

Sisak postaje prvi grad sa spomen pločom rock bendu, hrvatskim Rolling Stonesima

Foto: arhiva
13.02.2020.
u 14:15

U subotu 15. veljače u Ulici Stjepana i Antuna Radića 21 u Sisku bit će otkrivena spomen ploča u čast najstarije sisačke rock skupine VIS Dijamanti.

Ispred zgrade u Ulici Stjepana i Antuna Radića 21, svečano će u subotu, 15.veljače, u 13 sati biti otkrivena spomen ploča u čast najstarije sisačke rock skupine „VIS DIJAMANTI“. Na toj adresi su prvu probu imali sisački glazbenici koji su se u grupu VIS Dijamanti okupili 15. veljače 1962. godine, puna dva mjeseca prije legendarnih The Rolling Stonesa.

Ovim činom Grad Sisak postaje prvi grad u Hrvatskoj koji na ovakav način iskazuje zahvalnost svojim rokerima.

- Dijamanti u početnom sastavu (Joja, Joža, Zvona, Leo i Iva) definitivno su to zaslužili. Legenda o Dijamantima živi vječno, prenosi se s generacije na generaciju. Sisački Korzo i Dijamanti su neraskidiva veza i zaštitni znak našeg grada punih šezdeset godina. Ovo je najmanje što smo mogli za njih učiniti, da stvarno postanu i ostanu vječni - kazuje sisački glazbenik Miro Dimić, jedan od organizatora ove inicijative dodavši kako je uz Joju i ekipu kroz Dijamante u njihovim petnaestak godina postojanja prošao veliki broj vrhunskih sisačkih glazbenika.

- Nijedan klupski band bivše države nije imao ovakav izbor pjesama na svom repertoaru kao oni. Njihova snaga, energija i kvaliteta muziciranja bila je na svjetskoj razini. Podigli su ljestvicu kvalitete na vrlo visoku glazbenu razinu i stvarno su zvučali svjetski. Nije onda ni čudo što su tih godina Sisak obilazili razno razni menadžeri iz Beograda i Zagreba koji su željeli odvesti nekoga od članova Dijamanata. No međutim ni jedan od njih nije ni pomišljao otići iz Siska. Sve ponude i slavu su podredili Sisku kojem su ostali do danas - napominje Miro Dimić istaknuvši kako se njihova energija i ljubav prema rocku prenosi na mlade generacije Siščana sve do dan danas. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije