Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnk split traži šefa

Šestan i Bilandžić imaju najviše šanse za intendanta

24.11.2018.
u 09:29

Vicko Bilandžić glumi u HNK Split i tvrdi da ima snažnu potporu kolega, ali bez političkog zaleđa

Sutra završava treći natječaj za intendanta HNK Split pa se po kuloarima žestoko krenulo u spekuliranja tko će voditi nacionalnu kazališnu kuću opterećenu financijskim minusom koji iznosi oko pet milijuna kuna. Tko god da zasjedne na čelo teatra neće mu biti lako jer u Splitu “svi znaju sve”. Počevši od toga kako bi Hajduk trebao igrati preko vođenja Kliničkog bolničkog centra do upravljanja kazalištem.

Kurbašina treća sreća?

Nakon što na prvom natječaju zeleno svjetlo gradskih vijećnika nije dobio redatelj Ivan Leo Lemo i nakon što je drugi poništen zbog administrativnih propusta (za koje nitko nije i neće odgovarati), povećano je zanimanje za treći natječaj. Do neki dan se kao vrlo ozbiljnog kandidata spominjalo ime Dražena Siriščevića koji je odgledao i prvu ovosezonsku opernu premijeru u HNK Split i rado je viđen redatelj u teatru. Međutim, dobro informirani tvrde da je od kandidature u ovoj sezoni odustao.

Glumac Robert Kurbaša također je slovio za potencijalnog intendanta, ali nakon što nije uspio u Gavelli, a na natječaj za ravnatelja Gradskog kazališta mladih Split poslao je nepotpunu dokumentaciju, sve glasnije se čuje da nije dovoljna samo želja da se vrati u svoj Split. Za dokumentaciju na propalom posljednjem natječaju interes je iskazao glumac Filip Glavina pa se očekuje da mu ta zainteresiranost nije “potonula”, a, kako neslužbeno doznajemo, želju za vođenjem kazališne kuće iskazala je prijavom violinistica Majda Goluža. Gospođa Goluža već se dva puta javljala na natječaje za intendanta, pa možda vjeruje u onu narodnu “treća sreća”.

Bivši vođa HNK Zajc

Među ozbiljnim kandidatima za intendanta HNK Split svakako je Srećko Šestan, nekadašnji pomoćnik ministra kulture u HDZ-ovoj Vladi i aktualni prvi čovjek Gradskog kazališta “Zorin dom” u Karlovcu. Šestan je bio i intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci te ravnatelj tamošnjeg Gradskog kazališta. Da želi voditi teatar, potvrdio nam je i glumac Vicko Bilandžić.

– Iznenadila me jaka potpora unutar kazališta, nemam nikoga iz politike tko stoji iza mene. Birao sam najbolje suradnike bez kojih nikada ne bih išao sam u natjecanje za intendanta – rekao nam je Bilandžić ne želeći otkriti imena šefova Opere, Baleta i Drame bude li izabran. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije